woensdag 28 december 2016

Dag 2016, wat fijn dat je gaat. Mijn persoonlijk verhaal.

Dag 2016, persoonlijk vond ik het niet een al te best jaar. nadat we de zaak verkocht hadden, viel ik best wel in een zwart gat. Ik ben vaak ziek geweest in het voorjaar. Nadat ik voor de derde keer griep kreeg en een aantal paniekaanvallen. Stelde mijn arts de diagnose overspannen met hyperventilatie en angstaanvallen. Ik at bijna niets meer in de maand april viel ik 10 kilo af. Ik probeerde zo goed mogelijk voor alles te zorgen en dat is ook redelijk gelukt. Eind mei ging ik naar de huisarts en die onderzocht mijn bloed. Ik bleek geen goede suikerwaarde en niet een goede leverwaarde. December moest ik mijn bloed weer laten testen. Ik had heel veel last van acute hyperventilatie (het engste) maar door het gedeeltelijk geruststellend bloedonderzoek dacht ik niet meer constant dat ik in mijn slaap zou sterven(en dat is geen grapje) In de auto bij mijn man had ik ook veel last van hyperventilatie. Ik kan nog steeds geen lijn in ontdekken wanneer het begint. Ik heb het als ik het druk heb of rustig. Ik vind het heel vervelend want ik krijg er ook veel lichamelijke klachten van spierpijn in mijn middenrif gebied, stijve nek en pijn in mijn hoofd. Gelukkig weet ik nu dat het er bijhoort en word ik er niet zozeer meer angstig van. Was het eerder acuut nu is het meer chronisch. Maar de periodes dat ik niet heb worden wel wat langer. Dacht ik eerder dat hyperventilatie alleen maar een geestelijke oorsprong heeft, inmiddels weet ik dat het ook lichamelijk is. Ik heb toch veel eraan gedaan. Op 29 mei had ik mijn eerste afspraak bij de dieetist, ik viel tot nu toe met de tien kilo van in april 42,2 kg af.  Op 12 juni ben ik bij een transpersoonlijk therapeut geweest wat ik eerst erg zwaar vond en wat later lichter werd. In 2017 wil ik daarmee stoppen. Ik heb er wel heel veel aan gehad. Ik nam ook een knipkaart voor tien massages.
Ik heb geprobeerd om alles zoveel mogelijk door te doen. Dus te zorgen en beter te worden ik heb daar heel erg veel steun in gehad van mijn man en mijn gezin. Werken slapen en minder eten was mijn devies.
Ik krabbel tegen de wal op. Langzaam met een terugval hier en daar. Ik heb nu fysiotherapie in mijn verzekering genomen en ga volgend jaar ademhalingstherapie (fysio) en yoga proberen.
op consumindergebied heb ik het ook niet goed gedaan, ik had geen puf om bonnetjes na te kijken in het begin van dit jaar en heb vaak gewoon alles opgemaakt. Dat kon natuurlijk ook wel want we hebben een goede buffer maar niet zoals ik het had willen zien.
Ik heb er wel van geleerd dat ik ook behoefte heb om soms alleen te zijn en wat voor mijzelf te doen.
Hopelijk krijgen we een PGB komend jaar en kan ik in de vakanties ook de zorg met een ander delen dan alleen in onze eigen kleine kring.
Dat was ook een goed punt dat ik dat heb geaccepteerd. ik heb ook geleerd dat ik sneller dingen moet afhandelen. Dat het me rust geeft.

2016 was ondanks mijn spectaculaire gewichtsverlies niet echt mijn jaar. Maar we gaan met nieuw bloedonderzoek waarbij mijn suiker en mijn leverwaarden allen weer genormaliseerd zijn, met hernieuwde moed beginnen aan het nieuwe jaar. En hopelijk kom ik ooit van de hyperventilatie af.

Toch besef ik dat ik mijn zegeningen mag tellen en natuurlijk relativeert dat alles.