maandag 7 december 2015

Kippesoep

Afgelopen vrijdag heb ik een lekker kippensoepje gemaakt van een bio soep kip.
Ik heb daarvoor allerlei vergeten groenten uit de koelkast en de kelder gebruikt.

Een recept

1 bos peterselie
prei
wortelen
paprika
stukje gember
bosuitjes
vier tenen knoflook
2 uien
1kg kip

Zet de kip onder water, snijd de groenten plet de tenen knoflook en gooi alles bijelkaar. Breng aan de kook. Als het eenmaal kookt zet je het op een klein pitje of op het petroleum stel. Zachtjes laten ploppen een middag ongeveer.
Gooi de soep door de zeef en schraap het vlees van de kip.  Gooi de groente weg.
Doe het vlees door de gezeefde soep. Zeef het een paar keer.
Roer er een in je knuistjes geprakt mienestje doorheen. Sommige mensen scheppen er een eiwit doorheen. Doe er zout bij ik deed er twee bio kip bouillonnetjes bij. Een beetje over the top misschien maar we misten een beetje pit.

Het was heerlijk gecombineerd met wat brood.