vrijdag 5 juni 2015

Een wereld online deel 2 met een tip!

De automatisering van dit huis valt onder de man zijn verantwoordelijkheid. Zo hebben wij in dit huis een zogenaamde FRITZ box. Daar kun je als ouders van puberende of niet puberende kinderen controle houden op de momenten dat ze WIFI gebruiken, of een filter zetten op de sites die ze bezoeken.
De man heeft, om de regels kracht bij te zetten en het WIFI gebruik en dus ook het telefoon of IPAD gebruik binnen de perken te houden de apparaten van de kinderen gecodeerd met de naam, Childaddictions ;-) En vervolgens zo ingesteld dat ze van 10:00 t/m 22:00 2 uurtjes WIFI door de week hebben en in het weekend 3 uren per dag.
Het is voor ons veel makkelijker om te controleren. Feit is wel dat ik ook vind dat wij als ouders het goede voorbeeld moeten nemen. Ik gebruik mijn laptop buiten werktijden ook maar 2 uurtjes per dag en vaak kom ik er niet eens aan. Ik beschik niet over een telefoon.

Ik merk dat het goed effect heeft op de kinderen, ze ondernemen weer andere dingen en zijn niet meer zo gefixeerd op app en spelletjes.
Er wordt weer appél op hun creativiteit gedaan.
Mijn man is dus IT er en zei afgelopen woensdag bij de presentatie van de Ipad op dochter haar nieuwe school. "De voordelen van het gebruik van de IPAD worden alleen maar genoemd terwijl er ook nadelen aankleven, bijvoorbeeld cyberpesten en beveiliging en privacy, in het onderwijs moet ook een bewustwording zijn van de nadelen en kritisch worden gevolgd. Dat geldt natuurlijk ook voor privé gebruik.

Kinderen en volwassenen moeten naar buiten en voelen en in contact staan met de echte wereld. Er is volgens ons niets mis mee om de vituele wereld enigszins te begrenzen.

4 opmerkingen:

 1. Vooral met die kinderen denk ik die soms niet weten nog hoeveel gevaar er aan kleeft. Je hebt gelijk om het zo te beperken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vaak is door mijn lichaam, de iPad mijn enige venster naar de buiten wereld, ok kan ook naar buiten kijken door het raam en de buurman gedag zwaaien maar dan blijven er zoo veel uren over op een dag dat mijn voorkeur best uit gaat naar vermaak online. En de buurman zwaai ik evengoed gedag.

  Mijn kinderen mogen per dag 15 minuten online.. Meestal is dat een filmpje kijken of een puzzeltje. Inderdaad houden wij daar ook controle op. Toch! Geef ik dus niet het goede voorbeeld...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig dat je man hier zo zijn schouders onder zet! Top!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een limiet stellen aan het internetgebruik door de kinderen heb ik ook geprobeerd. Tevergeefs. Via mijn provider kon ik de sites instellen die ik verbood en aangeven dat het internet er na bijvoorbeeld 22.00 uur uitging. Dacht ik. Zoonlief kwam vertellen dat het niet werkt omdat hij die sites dan zorgt open te hebben om 22.00 uur. Sites waarmee hij met vrienden speelt staan dan open en worden niet afgesloten. Alleen het openen van nieuwe sites lukt dan niet. Fijn dat zoon dat toch kwam vertellen. Hij wist dat ik er extra voor moest betalen en gaf aan dat ik daar wel mee kon stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen