woensdag 17 juni 2015

De Buffer

Het is voor mij soms moeizaam om de buffer wat hoger te krijgen. Ik spaar gemiddeld voor de algehele buffer 250 euro per maand. Maar als de boodschappen hoger zijn of ik moet de eerste termijn voor de excursie naar Berlijn voor onze zoon betalen dan gaat dat van mijn buffer. Of ik moet dingen verkopen of zuiniger zijn met met mijn boodschappen budget.
Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat mij dat niet (meer) lukt. Als ik echt zou moeten natuurlijk wel. Dan zou ik voor 400 euro per maand met zijn vijven kunnen eten. Maar dan zou ik concessie moeten doen op de kwaliteit van het vlees en bijvoorbeeld de harde broodjes op zondagochtend. Mijn budget is nu 500 euro, ik geef bijna niets uit aan kleding en al helemaal niet aan uitstapjes vandaar dat ik het boodschappen budget zo wil houden.
Een inkomen van mijzelf zou mooi zijn en fijne aanvulling voor de buffer. Maar ik zou dan niet meer voor mijn man kunnen werken en niet alleen voor het gezin kunnen zorgen. ML en ik vinden dat samen geen optie. Maar mijn doel is om de privé buffer op 10000 euro te krijgen.
Maar door een lange tijd dingen te verkopen, terug gaves van zorgtoeslag en kindgebonden budget is mijn buffer op dit moment 8856 euro! Bovendien heb ik natuurlijk nog het geparkeerde geld van 2500 euro voor een wasmachine of iets dergelijks. Buiten dat, blijf ik zuinig we kunnen ons in principe meer inkomen uit de zaak toekennen het draait heel goed momenteel maar ik kies ervoor om zoveel mogelijk te bufferen in plaats van extra loon uit te betalen.

Onze twee oudste kinderen gaan met OV naar school, en ik zit er over te dubben om ineens het bedrag te betalen van de jaarkaarten a 1000 euro. 2000 euro. Ik heb het ook begroot in mijn maandelijkse plaatje dus ik moet nog maar zien wat handiger is. Ik kan het natuurlijk ook ineens betalen en ieder maand het geld op een potje "OV kinderen "storten..
En ineens heb ik het idee dat het misschien gaat lukken om dit jaar nog de 10000 euro te bereiken.
Ook omdat ik nog zorgtoeslag/en kindgebondenbudget van 2014 terug krijg.

Er zijn ook andere posten die ik heb betaald van de buffer. We gaan een fantastische vakantie tegemoet want we gaan op een blogvriendinnetje en haar man hun huis passen in Noorwegen! Een droom die uitkomt want lezers, u snapt wel dat wij dat anders nooit konden betalen. Ik heb de boot betaald en kronen besteld. We hebben ook voor alle kinderen een nieuwe ID en voor man een nieuw paspoort aangevraagd. Ik moet wel een reisverzekering afsluiten denk ik. Iemand suggesties?

Tot slot: Vroeger brandde het geld me in de zak als we wat hadden maar nu wil ik alleen maar meerrrrr.. Gezond of een echte vrek?


Stiekem kijk ik iedere keer op internetbankieren naar de spaarrekening ;-)
Hoe hoog is jou buffer?

15 opmerkingen:

 1. Ik heb een (doorlopende) reisverzekering bij de Hema. Maar kortlopende vind ik daar ook voordelig.
  Oh joh, dan is het bijna zover. Heerlijk naar Noorwegen!! Wat zullen jullie genieten. Ik gun het jullie zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk naar Noorwegen! Heel veel plezier alvast! En lekker dat die buffer momenteel zo goed gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij de Friesland hebben wij met av korting 30 euro was het vorig jaar voor een heel jaar voor 2 personen. Heerlijk genieten daar straks in Noorwegen.
  Misschien de briekriem toch wat meer aanhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had een doorlopende reisverzekering bij Inshared. Best tevreden over. Lage premie, geen gedoe. Achter een claim moest ik wel 5 keer aan, weet niet of ik pech hiermee had of dat dat standaard is ;) Uiteindelijk was alles wel prima geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat leuk! naar valhalla's huis ??? gaaf!! volgens mij is t daar prachtig!!
  heel veel plezier!!

  onze "buffer" is 25000... maar dat is alles bij elkaar.. (nou ja ex spaargeld van de kids dan) we willen nl graag naar een koophuis.. en geen idee wat we er precies voor nodig hebben, dat hangt van t huis af en hoeveel hypotheek we nu precies kunnen krijgen dus we sparen gewoon zo veel mogelijk en speuren funda af naar een leuk huis..geen diee wat er daarna als echte buffer overblijft, we willen dat ooit ook op 10.000 hebben denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens jullie een hele fijne vakantie toe. Geniet ervan. Onze buffer houd ik graag op 10.000 euro. Daarnaast ook nog allerlei potjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik streef ook naar 10.000, maar zit denk pas op de helft. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar het moment dat ik op jullie niveau zit 😜

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschien rare vraag, maar kun je ook extra aflossen op je huis nu het zo goed gaat met 'de zaak'? Als het dan weer wat minder gaat heb je in ieder geval lagere maandlasten (kom uit een ondernemersgezin en heb alle ellende van het zelfstandige zijn voorbij zien komen van top jaren, wanbetalers, brand tot arbeidsongeschikt).
  Wij hebben een vette buffer, maar hebben dan ook ingrijpende plannen voor de toekomst. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is helemaal niet een rare vraag. Wij hebben een hele lage hypotheek van nu nog maar 145000 euro meende ik. Vandaar dat het nog niet helemaal nodig is. Onze hypotheek met aflossing zit op iets minder dan vijfhonderd euro bruto ook te betalen bij mindere tijden want nog goedkoper dan de huur van dezelfde huizen in de straat. Er zijn hier zelfde huizen voor 160000 verkocht.. Ik zit wel te denken om wat extra centen optepotten voor een andere badkamer en overal dubbel glas..

   Verwijderen
 9. Dag! Ik ben journalist en heb een leuke vraag aan je. Zou je mij willen mailen op l.vansadelhoff@gmail.com? Dank en groet!

  Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag! Ik ben journalist en heb een leuke vraag aan je. Zou je mij willen mailen op l.vansadelhoff@gmail.com? Dank en groet!

  Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben tevreden over mijn buffer op het moment. En ik herken dat het fijn is om er naar te kijken : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen