vrijdag 8 augustus 2014

Centen van de belastingdienst

Uiteindelijk kwam de geldboot van de belasting klik . Ze hadden eerst besloten het maar te vergeten of uit te stellen maar na een telefoontje (u kunt nog wel drie jaar moeten wachten) Kwam het dan toch uiteindelijk.
Nu krijgen we nog zorgtoeslag en kind gebonden budget terug al met al 2000 euro maar daar zal ik ook achteraan moeten bellen, want dat is ook nog niet binnen.
Het zou makkelijk en onderbuikerig zijn om hier weer te lopen schrijven dat de belastingdienst er wel voor zorgt dat ze geld wat ze dienen te krijgen met dwangbevelen binnen gaan halen, maar het geld wat je voorgeschoten hebt en zou moeten krijgen kan je doodleuk 3 jaar op wachten.

Het ging uiteindelijk om een behoorlijke klap geld. En voor 2013 nog meer dus ik vrees het ergste.
Als wij in 2004 geld terug kregen van de belasting, reden we eerst naar de stad om een hele rits aan dingen te kopen want we hadden altijd van alles "nodig"
Daarna boekten we een vakantie en de rest vulden we ons dubbele salaris mee aan. Dat er nog een consumptief krediet van 7000 euro openstond deerde ons niet.

Uiteindelijk hebben we het licht gezien en hebben we met één inkomen dat krediet afgelost. En zijn we nu aan het sparen voor een aflossing. Ons huis staat niet onder water en we hebben een kleine hypotheek. Naast die aflossing wil ik de buffer nog vergroten.

Tegenwoordig heb ik met moeite 200 euro er van uitgegeven, bovenop ons kledingbudget. Oudste zijn kleding was een maatje te klein geworden en ook middelste dochter krijgt te lange benen. Voor man kocht ik dit jaar voor het eerst nieuwe kleren, eerder dit jaar had ik spijkerbroeken via marktplaats gekocht.  Maar overhemden met gaten kunnen niet meer naar klanten. Die kleding gaat van de "zaak"dat kunnen we als werkkleding gedeeltelijk opvoeren. Voor mijzelf kocht ik een paar sandalen van hush puppies en die lopen me daar een partij fijn, daar kan ik weer jaren mee toe.

De rest van de centen staan op de spaar en worden later verdeeld onder de potjes. En dat moet ik allemaal nog bekijken. Toch heb ik een onrustig gevoel, ik zou de buffer nog wat groter willen laten worden. Hoe of wat ik dat ga doen zal ik later uiteenzetten en ook mijn plan om maandelijks wat meer te sparen.


Heb jij ook vervelende ervaringen met de belastindienst?