maandag 7 april 2014

Verjaardagen en traktaties

In maart hadden we twee verjaardagen van de middelste en de jongste. Ze verjaren drie dagen na elkaar. De oudste kreeg iets ontzettend duurs.
Een Ipad. Wel niet het nieuwste model maar de nummer 2. We konden hem goedkoper krijgen via onze groothandel en dochter moest zelf 100 euro bijbetalen. Voor ons bleef er exclusief BTW nog 145 euro staan. Het verjaarsbudget is 50€ dus we zaten er ruim boven.
Waarom hebben we dan toch die investering gedaan? De school begon dit jaar met het zo nu en dan inzetten van de IPad vooral bij de hoogste groepen. Bijvoorbeeld Aardijkskunde en nieuwsbegrip. Wat bleek het werkte voor middelste enorm goed. Ze heeft een leerstoornis waardoor ze minder stof krijgt in kortere lesjes gehakkeplakt. Maar met de APPs van de genoemde vakken kon ze veel beter uit de voeten. Ze maakt iets kleiner of groter. Ze heeft niet een groot blad voor zich, maar de opdrachten komen per opdracht op het scherm. In overleg met de meester kreeg ze een oude ipad van de zaak mee. Ze ging er steeds meer op werken, overal zijn wel apps voor of is via de internet browser te vinden.
Dat deed ons besluiten haar een ding op de verjaardag te geven omdat het ook mede een leerondersteuning is. Dit vonden we een goede investering.

De jongste kreeg zoals ik al eerder had genoemd een trampoline. Dat wil zeggen  alleen een vangnet :-) De trampoline stond ergens opgeslagen bij mijn ouders. Hij is er ontzettend blij mee. Ook de oudste kinderen springen heel wat af!

Traktaties

Voor de jongste had ik een leuk idee van pinterest. Ik kocht deze lollies aardbeilollies
Grappige lollie traktatiesEn maakte deze traktaties.
Het is heel simpel.

Je hebt nodig: Een patroon, lollies, een schaar

Trek met potlood de snor over op zwart stevig papier. Knip de snor uit. Prik er kleine gaatjes in met een scherp schaartje. Druk de lollie erdoor zodat het snoepje aan de achterkant zit. Het was een groot succes.


Deze afbeelding heb ik gebruikt.

Onze dochter bedacht en maakte deze traktatie zelf. Ook leuk
Foto: Lekker Caya en Nathalie!

4 opmerkingen:

 1. Ik hoor zo vaak dat leren met computers/digitaal allemaal niet zo goed is voor kinderen en dat het niet goed is voor de sociale vaardigheden.
  Maar ik zie zelf ook regelmatig dat er echt kinderen zijn waarbij het zo ontzettend goed werkt. En ik kan me voorstellen dat als je in plaats van een groot blad met allemaal opdrachten die je ziet en niet weet waar je moet beginnen (toch een soort paniekreactie), gewoon elke keer 1 opdracht krijgt die je eerst moet maken, voordat de volgende komt, veel meer rust geeft.
  Hieperdepiep voor de moderne tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met jullie 2 schatten. Een dure maand maar als iemand er baat bij heeft werkt het alleen maar in het voordeel. Wat een prachtige traktatie's. Pluimpje voor jullie dochter, ziet er heel feestelijk uit. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig die lolly's met snor! En de kinderen zijn vast heel blij met hun cadeautjes.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen