donderdag 24 april 2014

Klusjes voor kinderen

De halve voorraadkas/ kelder schuur is voor de helft opgeruimd. Het kastje in de keuken heb ik gedaan en gelukkig de Bachbloesem druppies van zoon weer gevonden. Het potje in nood was al bijna op. Tsja wie wat bewaard die heeft wat. Zo hergebruik ik glazen potjes als voorraad pot.
Vanochtend voor heel wat geld gefactureerd voor de zaak en heel wat geld voor de BTW overgemaakt. Met mijn man tussen de middag bedacht dat we een klusjes bord oor de kinderen gingen maken. Vooral in het weekend en in de vakantie voeren ze in huis in ieder geval geen jota uit.
van pinterest

En ze kunnen best wat klusjes doen, oudste heeft in ieder geval twee weken vrij en naast dat er geleerd en gesport gaat worden kan ik iedere dag wel een helpend handje gebruiken.
O wat snak ik naar de vakantie, lekker uitslapen.. Nou ja rustig aan doen dan :-)
We hebben ook nog een jubileum te vieren.. We zijn namelijk 12,5 jaar getrouwd. Daar heb ik voor gespaard en daarom gaan we dat weekend een weekendje naar een bungalowtje.
Ik heb er nu al zin in.
Deze week kocht ik een lang gekoesterde droom, een vriezer voor 9 tientjes. De vriezer die ik heb gekocht ziet er goed uit. Nu moet ik alleen nog even een dag laten staan voordat ik hem ga aanzetten, het schijnt dat ze daar kapot van kunnen gaan als dat te snel gaat.
Ik heb al uitgerekend dat ik die negen tientjes er deze winter al snel weer uit heb. Wecken gaat bij mij niet geweldig maar blancheren en invriezen des te beter.

Moeten jullie kinderen ook klusjes doen in de vakantie? En wat moeten ze tijdens schoolweken doen?