donderdag 24 april 2014

Klusjes voor kinderen

De halve voorraadkas/ kelder schuur is voor de helft opgeruimd. Het kastje in de keuken heb ik gedaan en gelukkig de Bachbloesem druppies van zoon weer gevonden. Het potje in nood was al bijna op. Tsja wie wat bewaard die heeft wat. Zo hergebruik ik glazen potjes als voorraad pot.
Vanochtend voor heel wat geld gefactureerd voor de zaak en heel wat geld voor de BTW overgemaakt. Met mijn man tussen de middag bedacht dat we een klusjes bord oor de kinderen gingen maken. Vooral in het weekend en in de vakantie voeren ze in huis in ieder geval geen jota uit.
van pinterest

En ze kunnen best wat klusjes doen, oudste heeft in ieder geval twee weken vrij en naast dat er geleerd en gesport gaat worden kan ik iedere dag wel een helpend handje gebruiken.
O wat snak ik naar de vakantie, lekker uitslapen.. Nou ja rustig aan doen dan :-)
We hebben ook nog een jubileum te vieren.. We zijn namelijk 12,5 jaar getrouwd. Daar heb ik voor gespaard en daarom gaan we dat weekend een weekendje naar een bungalowtje.
Ik heb er nu al zin in.
Deze week kocht ik een lang gekoesterde droom, een vriezer voor 9 tientjes. De vriezer die ik heb gekocht ziet er goed uit. Nu moet ik alleen nog even een dag laten staan voordat ik hem ga aanzetten, het schijnt dat ze daar kapot van kunnen gaan als dat te snel gaat.
Ik heb al uitgerekend dat ik die negen tientjes er deze winter al snel weer uit heb. Wecken gaat bij mij niet geweldig maar blancheren en invriezen des te beter.

Moeten jullie kinderen ook klusjes doen in de vakantie? En wat moeten ze tijdens schoolweken doen?

7 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je 12,5 ! Toch weer een mijlpaal. Hopelijk een leuk weekend in het huisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk een weekendje weg met het gezin en gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gefelicteerd!
  dochter is 4,5 moet opruimen nadat ze met iets gespeeld heeft (ls ik t niet automatisch zelf op ga ruimen.. oops), soms helpen met toetje op tafel zetten oid (tafel dekken is bij ons niet handig met huilende peuters/dreumessen/babys (ik ben gastouder) en vooral de kinderhandjes die de borden t liefst van tafel trekken, dus ik doe dat het liefst zelf, pas als t eten klaar is, borden op tafel, pannen, en aan tafel... ) als ik er aan denk zelf kleding in de wasmand doen na het uitkleden (maar moet daar zelf nog steeds aan wennen om de opdracht te geven.. ) zelf aankleden smorgens (ik leg t savonds klaar), en verder nog niet veel. ze is nog bekaf van school en is pas 15.30 klaar, dus nog koekje en drinken en dan ga ik al koken. .zoontje is 21 maanden en de opvangkindjes 21 maanden, 14 maanden en 4 maanden, de oudsten helpen opruimen als we klaar zijn met iets spelen, zoontje vind helpen poetsen en stofzuigen enz geweldig (mama niet altijd :p) en hij en oudste opvangkindje helpen heel graag met de boodschappen naar de keuken tillen! ben benieuwd of het zo'n grote helper blijft ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier een 13jarige die zijn eigen kamer doet , alles behalve de ramen.
  Ik verwacht ook dat alles wat hij zelf aan rommel maakt op ruimt.
  Eens per dag honden uitlaten, regelmatig tafel dekken/afruimen en vaatwasser in/uitruimen.
  Soms glas wegbrengen of stofzuigen ( bijna nooit alleen in nood)
  Tegen betaling mag hij soms grotere klussen doen zoals terras onkruid of mos vrij maken."

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn zonen moeten regelmatig het gras maaien. En de rest moet helpen wieden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier zijn ze 3 en 5. Ze moeten wel zelf speelgoed opruimen (meestal wel met wat hulp). Helpen willen ze nu nog wel graag, maar dat vind mama niet altijd handig ;)
  Vooral ramen lappen (= met water spelen) is favoriet. De oudste helpt al wel mee met tafel dekken. Helemaal uit zichzelf, want dat vindt ze erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd !

  Onze kinderen moesten ook karweitjes doen. Ik maakte een lijstje met werkjes die gedaan moesten worden. In het begin verdeelde ik de taken tot ik merkte dat ze onderling ruilden. Vanaf dat moment konden ze zelf karweitjes kiezen uit de to do list die ze (graag :) )wilden doen. Twee kleine karweitjes stond tegenover een grote. Later toen grandpa en ik allebei werkten moesten de werkjes voordat wij thuis kwamen gedaan zijn, lekker thuiskomen in een opgeruimd huis. Werkte prima.

  BeantwoordenVerwijderen