dinsdag 3 september 2013

De spijkers met koppen

Strijdbaar ben ik om de continuïteit er in te krijgen. Dat kan door zelf iedere keer weer mij aan mijn doelen te herinneren. Eerlijk is eerlijk het is nu even klote met de financiën en ik heb het weer te laat onder ogen gezien. Daar baal ik ook wel van maar ik zie het ook weer als een uitdaging (zie ook spaarcentje)
Terug naar de basis, en de touwtjes strak trekken. Maar nu niet voor drie maanden maar nu voor altijd.

Hoe doe ik dat?


Ik maak een nieuwe begroting Zowel zakelijk als privé
Ik kijk of er wat te besparen valt
Alles wordt contant afgerekend met het boodschappenbudget.
Alles wat betaald wordt schrijf ik op in mijn opschrijfboekje zelf als ik de bon krijg.
Dat opschrijfboekje schrijf ik eens in de twee dag
en of zo nodig iedere dag over in mijn kasboek.
Ik maak een reminder in mijn digitale agenda om betalingen te doen, kasboek bij te werken
Ik maak een speciaal marktplaats potje. Voor leuke dingen
Goedkope recepten deel ik met jullie ;-)
Er wordt een ticker op mijn blog gezet met uitgaven en spaar tegoed.


ZO, nu genoeg financiële continuïteit, nu het huis. Stukje bij beetjes is al het stof van de zomervakantie opgetrokken. Ik moet de eerste en tweede verdieping nog goed poetsen, de bedden doen  maar dat staat voor morgen op het programma. Vandaag de was, zuigen en dweilen en de wc s schoonmaken.
Vanmiddag spullen naar de kringloop brengen. En een nieuwe lamp voor het voorraadhok kopen.Een zeef zou ook geen overbodige luxe zijn. Want mijn eigen is gebruikt in de zandbak ;-)


Mijn wasmachine is gemaakt in garantietijd dus helemaal gratis. Ik ben zo blij dat hij het nu weer helemaal goed doet. Ik mag alleen geen vloeibaarwasmiddel gebruiken en kan mijn eigen wasmiddel nu niet meer gebruiken. Zijn er ook zelfgemaakte waskorrels of zoiets?9 opmerkingen:

 1. Kijkje dan meteen voor de lamp en zeef bij de kringloop? Ik heb het nu wel onder controle maar paar jaar geleden toen ik de kringlopen pas ontdekt had kocht ik daar veel te veel, onnodige dingen die later weer teruggingen, maar sommige spullen waren echt goede aankopen ook omdat de kwaliteit vaak beter was - en goedkoper - dan heden ten dage. Je blijft leren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zeef is nodig en de lamp ook. Ik kijk alleen naar wat ik nodig heb niet wat ik niet nodig heb je wordt door schade en schande wijs.

   Verwijderen
 2. Waarom mag je geen zelfgemaakt, vloeibaar wasmiddel gebruiken? ik gebruik het al jaren in mijn wasmachine en (tot nu toe ) geen enkel probleem mee gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat de monteur het aangaf en mijn wasmachine het door aantasting van vloeibaarmiddel het niet meer deed. Ik heb een eco bubble daarvan kan het ook komen.

   Verwijderen
 3. kunststof delen, het manchet en de slang hebben te lijden van vloeibaar wasmiddel (manlief is jaren wm monteur geweest- dus die kan het weten)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat gebeurt er dan? Vloeibaar wasmiddel dat je direct bij je kleren doet (dus niet in het bakje) lost toch net als waspoeder gewoon op in het water? Ikke niet begrijpen.

   Verwijderen
 4. En goed om er weer zo strak tegenaan te gaan qua financiën en spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Idd, goed idee :) Hier ook. Echt.

  Maar begrijp het ook niet zo. Zei ie dat toen jij er over begon, of uit zichzelf? Lekker handig onder de komende garantiebeurten uitkomen ofzo?

  Wat een gezeik met die dingen altijd, die van ons is krap vier jaar oud en maakt ook alweer gekke geluiden :-s

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee joh hij zei dat nadat hij hem open had gemaakt en de ravage had gezien in mijn wasmachine van anderhalf jaar oud. Door mij eigenste wasmiddel brouwseltje dus.

   Verwijderen