In een bosje achter in een bosje weet ik veel zevenblad te vinden. En achter het terrasje laat ik het ook altijd staan voor consumptie. Let wel op waar je plukt want naast de weg of waar veel honden langs lopen zou ik het niet plukken.
Ik had een plastic tasje vol.
Overigens spotte ik ook alweer vlierbloesem. (Mijn dochter plukt ook lief vlierbloesem, het bleek alleen bloesem van de lijsterbes te zijn. ;) Ze dacht al wat stikt het...) Alleen boven in de vlier zit wat bloesem maar er moet nog wat meer zon komen dacht ik zo.
Nu het recept voor zevenblad schotel genoeg voor vijf personen
Een plastic tas vol met zevenblad
pijnboompitten
zonnebloempitten
knoflook
2 uien
spekjes (kan ook zonder)
Champignonnetjes
azijn eetlepel
zeezout
peper
oregano
worchester
Was de zevenblad goed.
Ik doe het net als spinazie in een grote emmer met water daar laat ik het een middagje in staan, spoel het vervolgens met behulp van een vergiet goed uit.
Ik ontdoe het van het taaie steeltje en knip het in wat kleinere stukjes met mijn groenteschaar.
Snij de uien fijn
Bak de spekjes met de uien in de wok. Met olijfolie(ik doe dat twee keer zonder en mét uitjes ivm vegetarische dochter)
Dan laat ik hem zacht staan en grill in de koekenpan de pitten.
Vervolgens pers ik knoflook boven de wok
Ik voeg de champignons toe en roerbak dit alles op hoog vuur.
Vervolgens roerbak je de zevenblad (goed uitgelekt!)
in de wok. Doe de rest van de ingrediënten erdoor.
Ik serveerde het met opgebakken aardappelen en een maaltje pluksla
De pluksla goed wassen, snijd een sjalotje , tomaatje en een komkommertje klein.
Maak een beetje dressing van een lepeltje honing en een eetlepel azijn.
Een theelepeltje yoghurt en tomatenketchup vind ik er ook lekker doorheen.
Lekker eten!