dinsdag 21 mei 2013

Uitgaven verven en veranderen in huis

En nu is het potje verbouwen bijna leeg. Gelukkig hebben we alles bijna gedaan wat we wilden doen.
En het geeft me veel energie een fris geverfde kamer, deze week alles schoon poetsen en dan is het bijna af. Want er moet nog een nieuwe vloer in.

Potjes
Budget aflossing/verbouwen     750
Onvoorzien                                 250

Uitgaven
verf/kit/kwasten                        275
tv kast                                         60
salontafel                                   50
eetkamerstoelen 6     leer         225
huishoudtrap kringloop              17,50


totaal                                      617,50


We hebben 1,5 emmer met f.lexa muurverf gebruikt. We kochten er drie in de aanbieding bij verschillende winkels voor gemiddeld 32,50/35 euro.
Het is goed spul het dekt in een keer. De andere anderhalve emmer gaan we in juni gebruiken voor de plafonds in de kamers van de kinderen en de badkamer.
Wat wel duur was is de 5 liter verf die we voor één muur nodig hadden.
We hebben daar een accent kleur op gesmeerd. Daarvan hadden we te weinig 2,5 liter. Toen nog vijf bij gehaald en daar is dus nog van over. Zoon wil deze kleur ook op één muur en opa heeft beloofd dat hij dat op een muur krijgt.
De deuren en kozijnen zijn met strak in de lak gedaan. Kosten ongeveer 22 euro per pot maar daar ging nog weer keuzekorting van af bij de bouwmarkt.

De tv kast en de salontafel zijn massief hout en haalden we na wat heen en weer bieden voor weinig geld bij de vorige eigenaren vandaan.
Afgelopen zaterdag hebben we nog lederen stoelen van een adres via marktplaats gehaald.

Al met al een niet erg dure metamorfose ik ben benieuwd wat een metamorfose bij een woonprogramma kost :-)

Tussen het zoeken door kwam ik nog ene fiets tegen voor onze zoon. Een echte Johny Loco voor maar 150 euro! Ik wist wel dat dit een spotgoedkoop voordeel was. Zoon vond het ook een prachtige fiets en was er erg blij mee.
Nu gaan we weer hard sparen. Ik ben blij dat we 335 euro kindtoeslag krijgen op onze rekening. Zo krijgen we waarschijnlijk nog wat centen terug vna de belasting. Daarvan hevel ik ook altijd over naar de prive spaarrekening.
Zodat de potjes weer kunnen vullen.