maandag 29 april 2013

Opruimen en bewaren

opruimen is heel verstandig. Je ruimt letterlijk de blokkades op zowel in je hoofd als in je rommelladen. Althans dat geld voor mij.
Vanochtend heerlijk met oudste zoon kastjes geleegd. Dit is bijhoud opruimen want de echte extreme opruimingen heb ik allang gedaan.
Het is dus dan ook vaak binnen tien minuten gepiept. In de middag kwam mijn zusje met een tas vol spullen.
Kleine dingetjes zoals sleutelhanger, hartjes en zeegras mandjes. Die bewaar ik voor kadootjes. Als ik mooie bloempotten bij de kringloop zie neem ik ze ook mee. Een viooltje of iets anders erin en je hebt een leuk kadootje om weg te geven.
Afgelopen maand heb ik 50 euro aan kadootjes uitgegeven. Voor schrik niet acht verjaardagen. Het blijft ondanks dat je het hebt gebudgeteerd een hoge uitgave.
Ik bewaar ook vaak verpakkingsmateriaal en a 4 enveloppen. Hier pak ik spulletjes die ik verkoop via marktplaats zorgvuldig in. In de enveloppen verstuur ik weer spullen.
In deze tijd geef ik ook snel een scheut van een aardbeienplantje in een bij de kringloop gekochte bloempot als kado.Voor de kleedjesmarkt heeft dochter alweer veel speelgoed uitgezocht, het ruimt lekker op en kinderen brengen vaak weer genoeg zooi mee naar binnen.
Wat je ook kan weggeven is eten, een fijn recept met de ingredienten. Een pasta pakket bijvoorbeeld. Een cakejes pot, een appeltaart. Ik heb in de uitverkoop van een winkel vijf koektrommels aangeschaft. Gevuld met zandkoekjes in de vorm van hartjes is dat een hartstikke leuk kado. Tenminste zo wordt dat wel ontvangen.

Komende twee weken hebben de basisschool vrij, ik hoop wat in de tuin te kunnen werken. we gaan een dag naar de kinderboerderij met de trein.
En ik wil een middag met ze gaan zwemmen. Voor de rest koekjes bakken, spelletjes doen, spelen met de kinderen uit de buurt en we hopen op mooi weer.
Ik mag ook op de tuin van vrienden passen waar de kippetjes lekker tussen het onkruid krabbelen.

Vanavond weer een update van de moestuin in het kader van moestuinmaandag!