maandag 29 april 2013

Opruimen en bewaren

opruimen is heel verstandig. Je ruimt letterlijk de blokkades op zowel in je hoofd als in je rommelladen. Althans dat geld voor mij.
Vanochtend heerlijk met oudste zoon kastjes geleegd. Dit is bijhoud opruimen want de echte extreme opruimingen heb ik allang gedaan.
Het is dus dan ook vaak binnen tien minuten gepiept. In de middag kwam mijn zusje met een tas vol spullen.
Kleine dingetjes zoals sleutelhanger, hartjes en zeegras mandjes. Die bewaar ik voor kadootjes. Als ik mooie bloempotten bij de kringloop zie neem ik ze ook mee. Een viooltje of iets anders erin en je hebt een leuk kadootje om weg te geven.
Afgelopen maand heb ik 50 euro aan kadootjes uitgegeven. Voor schrik niet acht verjaardagen. Het blijft ondanks dat je het hebt gebudgeteerd een hoge uitgave.
Ik bewaar ook vaak verpakkingsmateriaal en a 4 enveloppen. Hier pak ik spulletjes die ik verkoop via marktplaats zorgvuldig in. In de enveloppen verstuur ik weer spullen.
In deze tijd geef ik ook snel een scheut van een aardbeienplantje in een bij de kringloop gekochte bloempot als kado.Voor de kleedjesmarkt heeft dochter alweer veel speelgoed uitgezocht, het ruimt lekker op en kinderen brengen vaak weer genoeg zooi mee naar binnen.
Wat je ook kan weggeven is eten, een fijn recept met de ingredienten. Een pasta pakket bijvoorbeeld. Een cakejes pot, een appeltaart. Ik heb in de uitverkoop van een winkel vijf koektrommels aangeschaft. Gevuld met zandkoekjes in de vorm van hartjes is dat een hartstikke leuk kado. Tenminste zo wordt dat wel ontvangen.

Komende twee weken hebben de basisschool vrij, ik hoop wat in de tuin te kunnen werken. we gaan een dag naar de kinderboerderij met de trein.
En ik wil een middag met ze gaan zwemmen. Voor de rest koekjes bakken, spelletjes doen, spelen met de kinderen uit de buurt en we hopen op mooi weer.
Ik mag ook op de tuin van vrienden passen waar de kippetjes lekker tussen het onkruid krabbelen.

Vanavond weer een update van de moestuin in het kader van moestuinmaandag!

3 opmerkingen:

 1. Leuke dingen in het verschiet! :)
  En die cadeautjes, ook fijn. Maar 8 verjaardagen zeg, zoveel hebben wij er op een jaar nog niet. Sterkte ermee!! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van verjaardagen had ik vroeger meer 'last'. Inderdaad kan dat een hap uit het budget zijn dan. Hier is het nu al de norm om voor een verjaardagsfeestje 15 Euro te geven. Als je een groot gezin hebt dan is er elke week wel een feestje :-) ergens, maar toch blijft het leuk voor de kinderen en jammer genoeg kijken de meeste kinderen echt naar wat je geeft :-(.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van de week was mijn vriendin jarig. Ik had nog een stevig kadodoosje. Heb een blad gekocht(2.99)met 51 eenvoudige recepten, 2 potjes jam. en afbakcroissantjes. Nog een paar zakjes thee uit eigen voorraad erbij, ingepakt in plastic flolie en een super leuk kado om te zien. Mn vriendin reageerde ook heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen