dinsdag 9 april 2013

dinsdag poetsdag

Om half negen strompel ik het huis weer in. Het lijkt wel of er een bom is ontploft. Was die nog gesorteerd moet worden en de vaatwasser moet nog leeg. Tot overmaat van ramp heb ik gisteren niets aan mijn huishoudschema gedaan. Omdat ik met mijn vriendin wegging.
Vandaag dus de dubbele lading. Toch zet ik eerst koffie voor mijzelf en mij daarachter. Dat helpt me het overzicht te krijgen.
Eerst opruimen, was sorteren. Dan stofzuigen en dweilen. Dan de WC s en nog maar een beetje was opvouwen.
De was van de boven verdieping halen en ook sorteren in de bakken. Die bakken zijn wel gewoon lekker leeg en dat is wel fijn. Vorige week was ik hartstikke griepig dus heb ik niet veel gedaan. En dat is dan de week daarop wel weer te merken.
Na de koffie en een paar blogjes lezen. (Vanavond maar weer verder :))
Bedenk ik dat ik ook nog even bij de winkel langs moet de appels en de aardappelen zijn op. En ook het brood. Het neemt enorm veel tijd om eens in de paar dagen weer een boodschap te moeten doen. Vandaar dat ik begonnen ben met een lijst met alles wat we nodig hebben. Omdat mijn boodschappen budget maar 80 euro per week is, lukt het ons niet om geheel biologisch te eten.
Toch zag ik bij haar dat zij dat deed van 60 euro per week! Dan moet ik dat toch zeker kunnen met 80 euro. Ik zet nu alles op een rij en heb alle prijzen van verschillende biologische merken op een rij gezet.
Het lijkt me heerlijk om niet altijd de deur meer uit te hoeven voor ieder wissewasje omdat het bezorgd wordt door de bioboer.
De bioboer bezorgd hier natuurlijk ook wel een per maand maar dat gaat dan naar een hogere frequentie. Ik zet alle prijzen vanavond op papier. En deel het morgen met jullie. Voor nu gaat deze huisvrouw aan het werk..

Gisteren heb ik mijn twee beetje verroeste plantenbakken vol met violen gezet en de zandbak gevuld met zand. Het is een mooi plaatje geworden. Ik had al twee jaar niets meer in die bakken. Het frist alles nu wel mooi op.

Hebben jullie ook al een beetje genoten van het voorjaarsweer?