zaterdag 20 april 2013

Die moestuinierende zaterdag

Zucht  zucht doe ik deze zaterdagmorgen als ik om half zeven met zoontje die mij even daarvoor is komen wekken naar beneden loop.
Moet dat nou zo vroeg vroeg ik hem toen we samen beneden op de bank zaten. "Jaaa " grijnsden de grote bruine ogen mijn kant uit.
Man moest nog maar evne slapen die had weer een klus deze dag en vannacht om half een werd ik ook al gewekt door mijn kleine grote zoon.
Eventjes kon ik hem afleiden met Minuscule op de tv (youtube)
En een bakje havervlokken warme biologische melk en een druppeltje honing.
Zo kwam het dat man om acht uur s ochtends vertrok, oudste zoon ging naar het station (fiets was weer kapot)) dochter sliep nog even uit. (die wel)
Ik keek om heen en zag de slingers met spinnen webben hangen in de kamer en ineens begon dat me te irriteren.
Maar dacht je dat ik er wat aan kon gaan doen? Nee hoor wij hebben een heel lief jongste kind maar hij is ook erg gauw afgeleid. Kleuren? Na tien minuten alweer saaiii. Gelukkig was het vandaag mooi weer. Dus hij kon toch best even in de zandbak als ik in de tuin ging werken.
Bemmmmmmm wrong answer.. De taartjes werden voor mij gebakken.. En na tien minuten ook weer saai.
Hondsvermoeiend een vermoeid kind wat alleen maar kan piepen.
Het is ook niet niks naar de basisschool.
Het is loeizwaar voor een gevoelig, snel afgeleid, druk kind. 
Na een maand school alleen de ochtenden. En een duidelijke voorkeur voor één van de twee juffen plus na Iedere dag een of twee keer in de broek plassen (op school dan hé) Vond ik het de moeite waard om een kort evaluatie gesprekje te doen.
De juf zei dat het erg zwaar voor hem was dat hij af en toe moeite hand met lang stilzitten (joh) Dat hij vaak es even een kindje vast pakte. Al dan niet gemeen :(
Maar dat hij gewoon de tijd nodig heeft en dat inderdaad de ochtenden alleen meer dan voldoende voor hem was.
Ze was verder wel erg dol op hem.........

Handen vol dus momenteel. Net een grote tent voor dochter en jongste zoon gemaakt. Waar tien minuten mee gespeeld is. En toen alles weer in het achterste hokje is gepleurd. Dat moestuinieren wordt even niets..

Maar niet getreurd plan B is een aantrekkelijk plan ik bak de frieten vroeg en stop het jongetje vroeg onder de wol. Vanaf zeven uur heb ik nog een hele tijd om mijn voortuin om te spitten en aardappelen te poten tussen de bloemen. (het kan echt volgens Alys Fowler klik

En voordat het twee weken mei vakantie is ga ik er volgende week nog even vol tegenaan. Naast mijn huishoudschema maar wat extra dingen :(


Fijn weekend!