dinsdag 19 maart 2013

Jarige kinderen

Het was een druk weekend met twee verjaardagen op een dag te vieren.
Ik heb voor het eerst een slagroomtaart zelf gebakken, dat bracht ik aardig goed van af, mede doordat ik nu in het bezit ben van een mixer gekregen van Jolanda was dat klusje wat beter te doen. Helaas rees de bodem niet goed waardoor ik geen twee lagen taart kon maken.
Ik had het deeg in de hart springvorm gelegd om een zoete taart voor een zoet meisje te maken. Het werd nu een dunnere taart. Ik heb slagroom met kwark en klopfix gemixt. Toen was het zoete kwarktaart of zoiets in ieder geval vond het gretig aftrek. Ook van de appeltaart was s middags nog maar weinig over. Ik had eigenlijk dit jaar niet genoeg taart. Ik sneed iedere keer kleinere stukjes taart af. (help ik ben vrek)
Als hapjes doe ik altijd gewoon worst kaas en komkommer, en zoute pinda s en doppindas. Dit keer had ik vijf liter groentesoep gekookt met restjes groente uit de vriezer. In de vriezer had ik nog 250 gram runderpoulet liggen van de bioboer. Eerst trok ik dus bouillon met het vlees. Later voegde ik er restjes groente aan toe en wat kleine gedraaide balletjes.
Bij het kokende groentewater stopte ik op vijf liter 4 wurzl bouillonblokjes zonder gist. een voor mij prettige vervanger voor bijvoorbeeld zeezout en hoe langer het staat hoe lekkerder en pittiger het soepje wordt.
Ik had wel verschillende soorten fris, en zelf ene lekker fris drankje gemaakt van passievrucht sap (De passievrucht lag te verrotten bij de bio winkel heb hem voor de helft van het geld meegekregen)  Ik zag het ooit bij Jamie Oliver dit drankje je maakt het zo.

Passie Munt drankje!

Neem een waterkan, doe het voor een kwart vol met ijsblokjes. Gewoon zelf gemaakt in de ijsblokjes vorm.Knijp de passievrucht uit eerst doorsnijden en gewoon zelf knijpen. Doe dan naar hartelust munt erbij. Ik deed zelf pepermunt van de pepermuntplant uit de douche bij.Doe er water met een bubbeltje bij. r spa noemen ze dat hier maar dat kan je van allerlei merken krijgen. Lekker drankje!

Verder maakte ik voor de warme hap frikadelbroodjes, gehaktballetjes, rauwkorst en bolletjes met ham of kaas simpel maar doeltreffend het was gezellig en iedereen bleef lekker hangen. Dat hoort bij een feestje.

De kinderen zijn wel verwent ze hebben mooie bruikbare cadeaus gekregen van het verlanglijstje. De jongste heeft playmobil gekregen van marktplaats. Ik had een flinke doos vol voor 10 euro. Nader onderzoek leerde me dat een klein doosje playmobil al meer dan tien euro is!
Ik kocht voor 48 euro een paar uitgebreide complete sets van playmobil. Zoontje is daar nu nog te klein voor om alles in elkaar te zetten. Dus dat berg ik op.

Vanaf maandag is de jongste ook naar de basisschool en dat is best even wennen. Hij heeft weer wat vaker een ongelukje en is s middags erg onrustig.
Uit ervaring weet ik dat het een paar weken duurt voordat hij helemaal gewend is.  Hij gaat dan ook nog niet in de middag naar school. Ik geniet er erg van dat het nu ik thuis ben gewoon kan.

Hoe ging dat bij jullie kleuter voor het eerst naar de basisschool? Hem je hem/haar meteen een hele week gebracht dus ook de middagen?