maandag 18 juni 2012

Ik mag vanmezelf nu even een blogje schrijven. De jongste knipt de rucola
(paardebloem) tussen de tegels vandaan. We kunnen nu zeggen dat de crisis ook bij ons in het bedrijf is doorgedrongen. Klanten betalen veel later of niet. En door ietwat tegenvallende resultaten moesten wij toch wel interen op het spaargeld. Daar kwam nog bij dat we een fikse aanslag hadden. Voor mij is het nu in dit rijke seizoen een sport om rond te komen van heel weinig. nou ja sport het is ook gewoon noodzaak. Een buffer is altijd fijn en vooral als de vorige is opgedroogd is het belangrijk om je spaarsaldo te laten groeien.
Daardoor hebben we binnen ons bedrijf een paar beslissingen genomen sterker ze werden eigenlijk meer voor ons genomen. Ons kantoor werd opgezegd door de verhuurder. Ze willen het gebouw verkopen dus alles moet eruit. Er werd ons nog wel een andere optie gegeven maar dat hebben we niet gedaan. We moesten dan teveel investeren. We kunnen nu nog even blijven zitten maar moeten toch echt snel weg.
Het probleem is onze voorraad. We hebben een kantoor aan voorraad staan. We hebben al besproken dat we dit in onze eigen bergruimte zullen stallen. Dat wordt voor mij een beetje opruimen. Na de vorige opruimronde stond daar al niet meer zoveel.
En dan werken op locatie. Meer bij de klanten en thuis maar ook op flex kantoren evt.
Voorlopig bespaard dat al maar dan 600 keiharde euries per maand. En dan schiet het op met bufferen.Ik word zenuwachtig van herinneringen en blauwe brieven en heb liever dat ik ze gewoon kan betalen. Zonder dat dit een zeurblog moet worden. Want we hebben ook nog betalende klanten hoor en nog een redelijke omzet.


Dus dat is de knop om, nog meer om dan om. Want tsja consuminderen deden we allang. Nu de maandelijkse vaste lasten onder loep. Het kranten abbonement opgezegd dat kon nog. En ik ga ervoor om nog minder in de maand aan boodschappen uit te geven. 450 voor een gezin en bio eten is al niet veel maar ik ga ervoor nog minder te spenderen. Benieuwd hoe ik dat doe volg mijn blog want ik ga het fanatiek bijhouden. Eerst maar weer aan het vlier plukken voor bijna gratis limonade.


Update Woekerpolis


Nog steeds zijn de woekerpolissen nog niet uitbetaald. Alles is in orde maar ze betalen niet. Inmiddels is er al meer dan een maand verstreken en na meerdere telefoontjes waarbij de termijn steeds langer werd. Heeft mijn man zich er mee bemoeid en nu krijgen we helemaal geen bericht meer..... hmmmm Heb jij problemen gehad met de uitbetaling van de woekerpolis?