donderdag 21 juni 2012

Besparen

Er moet weer geld in de spaarpot, en het liefst zonder dat ik weer een baan moet gaan zoeken. Hub en ik zijn beide erg blij met deze levenswijze. Het is ons er alles aangelegen om weer geld te sparen.
De reserves zijn door tegenvallers er aardig door heen. We hebben ook geen schulden. En vrijwel exact dezelfde omzet. Wat is er dan aan de hand? Klanten betalen wat later dan normaal en de kosten zijn enorm gestegen tov vorig jaar.

Besparen
op zakelijk gebied werk ik natuurlijk ook sinds jaar en dag met een begroting dus ik weet precies wat er in en uit gaat. Zo zijn de kosten van de auto veel te hoog. Door deze auto te verkopen kunnen we 8000 euro op jaarbasis verdienen door een kleinere zuinigere auto voor terug te kopen.
We moeten toch weer iets van een kantoor hebben, Maar voorlopig gaat man flexwerken hahah.
Met een aantal besparingen hebben we uitgerekend dat we vrij snel 1300 euro in de maand kunnen besparen. Als we dat nou eens konden sparen?

Boodschappen

Vandaag ben ik bij de l.idl geweest. Ik wordt altijd helemaal blij van die winkel omdat ze een groot bio assortiment hebben. De bio spaghetti van de lidl is 80 cent. Bij de bio boer is het 1,35, snel verdiend zo. Met tomatenpuree niet bio en bio gehakt van de lidl heb ik uitgerekend dat je voor ongeveer drie euro een heerlijke maaltijd hebt. Biologische roomboter is 1,24. Dat is 0,24 meer dan ruitjes roomboter maar wel bio!
Mijn totale boodschappen bon was 143 euro maar ik heb ook echt voor een maand genoeg. Ik haal alleen nog groente bij de streektuinder voor een prikkie. De maandelijkse lijst van de bioboer wordt zo kleiner, omdat die op een aantal fronten echt duurder is dan bijvoorbeeld het bio + merk.
Ik kan niet zeggen dat ik alles biologisch koop. Bijvoorbeeld kaas niet, boerenkaas kan ik niet betalen. Vrijwel alle melk wat ik koop is bio, 1 euro houdbare bio plus. Maar er gaat bij ons soms een pak per dag doorheen. Dus dan koop ik ook wel eens geen bio als mijn portemonee het niet toelaat.

Wat kocht ik.

2 dozen fairtrade bio sinaasappelsap op de reclame 2 pakken voor een euro!
2 plakken kaas
beschuiten
brinta
rietsuiker
tarwebloem
vanillesuiker
citroenen
tomaten 
bananen veel !
aardappelen
roomboter
melk
koffiemelk
cappuccino
gehakt
appelsap
pakjes drinken vruchtesap
koffiefilters
tomatenpuree
spaghetti
wasmiddel
toiletpapier
keukenrol
mannen douchefris
ovenfriet
chocola


Groen is bio of fairtade of gerecycled. Eigenlijk alleen basis dingen. De cappuccino is om het koffiezetapparaat s ochtends niet te gebruiken. En voor ander dirnken is er voor de kinderen vlierbloesem sap, water of thee dat bestel ik ook altijd bij de bio boer.


Eet jij volledig biologisch? En hoe kun je dat binnen je budget houden?