maandag 26 maart 2012

Kiezen tussen twee kwaden

Het vlierbessen tonicum geprobeerd, de azijn sokken van de gulle aarde, toch maar een klein beetje paracetamol, eigenlijk hielpen alleen de azijn sokken even.
Maar ons klein vriendje van net 3 bleef ziek. En niet een beetje ziek nee soms meer dan 40 graden koorts.
Vannacht heb ik naast de kleine man geslapen. Nou ja wat heet slapen hij had zoveel pijn dat hij iedere keer weer wakker was. Het was zijn oor begreep ik wel. Toen vanochtend de huisartsen praktijk maar gebeld en ik kon meteen langs komen. Met een blik in de computer bleek dat wij niet vaak een consult aanvroegen voor onszelf of de kinderen, de assistente schamperde daarom dat er dan waarschijnlijk wel wat aan de hand was. En we konden prompt twintig minuutjes later langs komen.
Toen kwam het volgende spannende deel van de expeditie. Hoe krijg ik dat kleine mannetje op de fiets bij de dokter. Gelukkig is het heerlijk weer. De sjaal en de muts maar op en snel fietsen maar.
Bij de dokter wilde vriendje niet naar binnen en greep mijn haar. Hij had het niet in zijn hoofd. Toch heb ik hem mee kunnen krijgen. Bij de arts deed hij meteen zijn shirt omhoog de dokter moest zijn hartje toch luisteren?
Nee hij moest alleen in het oor kijken. En dat bleek inderdaad een oorontsteking te zijn
Antibioticum.. Nou ja het is niet anders hij kan het zelf niet overwinnen.
Dit is zijn tweede kuur in zijn hele leven. Gelukkig heeft ie de andere ziektes kunnen overwinnen. Maar dit ging gewoon niet lukken. En hij had zoveel pijn hij huilde hartverscheurend als hij in zijn bedje lag. MEt pijn in mijn hart..

Hij slaapt nu, ik hoop dat hij wat bijtankt en vanmiddag weer wat kan drinken.
Helemaal niet leuk zieke kinderen.

Wat is jouw mening over Antibiotica? (nee niet in kip maar als medicijn?)