Ingredienten veel sinaasappelen (de mijne waren afgekeurde, zachte sinaasappelen voor een habbekrats gekocht), 1,5 kilo (riet) suiker , 25 gram citroenzuur. 3 flessen met schroefdop.
- Nodig drie flessen met schroefdop. Maak de flessen schoon in kokend sodawater. Spoel de flessen af en laat ze aan de lucht drogen.
- Pers vervolgens net zo lang sinaasappels uit totdat je een liter sap hebt.
- Zeef de sap, boven de litermaat, of een andere hoge kan.
- Los in een kopje warm water 25 gram citroenzuur op (optioneel)
- Doe het sap in een pan roer met een houten lepel langzaam de anderhalve kilo rietsuiker door het sap heen.
- Roer tot het mengsel kookt. Laat nog een paar minuten doorkoken en doe dan de citroenoplossing door.
- Doe de kokendhete siroop in een litermaat en giet het in de bandschone flessen.
Drinkse!