dinsdag 21 februari 2012

Is easy being green

Dat is iedere dag bij ons op een thema kanaal. Mijn man had het al eerder gezien.
Ik ben er gisteravond ook eens voor gaan zitten. Dit gezin kocht een bouwval in Cornwall om een poging doen groenen, zelfvoorzienend te leven. Ze krijgen daarbij hulp van vrijwilligers of vrienden en twee kinderen.
De zij heeft een fantastische moestuin, de hij heeft een waterrad gemaakt voor elektriciteits opwekking.
In deze aflevering kwamen er twee varkentjes bij de familie wonen. Inderdaad om later opgegeten te worden. Maar de zij had daar nu al moeite mee.
Er is nog veel te doen voor de familie zelfvoorzienend is maar het gaat de goede kant op.
Om met de Zij te spreken, "wij leren eerst wandelen voordat we gaan hardlopen"
Deze serie heeft ook mijn ogen geopend. Het is mijn droom. En Loesje zegt: Gelukkig droom ik ook als ik wakker ben"

Dus ik droom en spaar nog veel harder om de hypotheek af te lossen. Dan kunnen we dit huis te koop zetten en in de buurt een bouwval vinden met veel groen eromheen. Het huis hoeft absoluut niet groot te zijn. A dream that will be come true met een beetje uithoudingsvermogen


O ja voor de serie volg dit linkje..It s easy being green hier te zien

Denk jij dat je in Nederland helemaal zelfvoorzienend kan leven?

6 opmerkingen:

 1. Oh, dat lijkt me een geweldig programma! Bedankt voor de link.

  Mijn oma leefde nog geheel zelfvoorzienend, en dat is niet eens zo lang geleden. Ik denk dat je in Nederland op z'n minst een heel eind kunt komen als je er je best voor doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga het filmpje als ik morgenavond thuis ben eens bekijken, bedankt voor de link!

  Zeker met mijn nieuwe naam sprak de titel me gelijk aan. ;)

  Doet me denken aan een programma over een stel dat naar Ierland verhuisde en ook zo zelfvoorzienend mogelijk wilde zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga zo ook snel even kijken! Leuk zeg! Wij wonen in een huis (uit 1914) waar vroeger ook zelfvoorzienend geleefd werd. Een meterslange moestuin en beesten in het achterhuis. Kan je je niet voorstellen nu meer. Het achterhuis is onze hal geworden en de tuin is jaren geleden gehalveerd omdat er seniorenwoningen neergezet werden door de gemeente. We hebben nog een hele grote tuin hoor, maar niet meer als moestuin. Al schrijvende bedenk ik me dat het misschien best leuk is er eens een berichtje over te schrijven. Dankjewel voor de inspiratie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk wel dat het zou kunnen, maar dan moet je ook wel het juiste huis, op de juiste plek kunnen vinden. En dát is denk ik met de jaren wel moeilijker geworden.
  Wij doen ons uiterste best, maar zijn helaas toch nog steeds heel erg afhankelijk van wat anderen regelen, doen of bepalen. Maar de drive om zo veel mogelijk zelf te doen is zeker aanwezig. En aldoende leert men!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @monique Dat is waar het is vrijwel onmogelijk om geheel onafhankelijk te zijn. Ik heb het er vaak met vrienden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heej daar ben je weer! Ik zag al even geen berichtjes is mijn leeslijst. Vaag! Ik ben weer opnieuw lid geworden. Sta nu twee keer op je volgers, maar dat geeft niet, toch?

  BeantwoordenVerwijderen