zondag 19 februari 2012

Receptje

Een low budget recept. Eigenlijk een recept met dingen uit de voorraadkast.

Benodigdheden:  1 klein blikje mais, 1 klein blikje of potje gebroken sperziebonen, 2 kleine uien, 1 bakje magere spekblokjes

Doe de blikjes mais en sperziebonen in een vergiet, en laat de boel uitdruppelen in de gootsteen.
Doe ondertussen een druppeltje olijfolie in de koekenpan. Fruit de uien in de olijfolie, doe de spek blokjes erdoorheen, en bak ze goed door. Laat vervolgens kort de sperziebonen en de mais mee ver warmen. Je kunt het eten met kruimige aardappelen of gewoon zonder iets. Mijn (onze) dochter vind het zo zonder aardappelen het lekkerst.

Kosten: 2 euro

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor het recept. Klinkt lekker! ik denk dat ik dat ook maar eens ga proberen.

    Groetjes en een fijne week,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maak zoiets ook weleens, maar dan over de rijst.
    Heerlijk is dat!
    Je kunt eindeloos variëren, paprika, prei, kip, gehakt (met taco-kruiden), enz...
    Meestal maak ik er een soort saus van met maïzena, wat ketjap en een beetje bouillonkruiden (uit een potje).

    BeantwoordenVerwijderen