maandag 27 februari 2012

Lekker uitwaaien

Afgelopen zaterdag hebben we de voorraadkast weer aangevuld. Omdat ik nu nog minder heb te besteden is het passen en meten. De natuur geeft ook nog niet zoveel. Ik heb nu alweer trek in de jonge brandnetel scheuten, door een pannenkoek of als spinazie gegeten.
De afgelopen weken heb ik de voorraadkast behoorlijk aangesproken. Behalve een pak koffie en 2 zakken bakkers zout lag er niet veel meer in de voorraadkast.
Er staat weer melk, sap, macaroni, bloem en vanille suiker in.
Gelukkig hebben we ook weer biologische honing van de Traay. Ik kocht bij de biologische supermarkt een ontbijtkoek. Helaas zag ik bij thuiskomst dat er ook glucose fructose stroop in zat.
Ik lees altijd uitgebreid de etiketten maar heb dat nu niet gedaan kennelijk.
En eigenlijk houd ik het ook altijd wel bij de boodschappen waarvan ik weet dat het ok is.
Nu ga ik zeker haar ontbijtkoek proberen.

Het voelt heel rijk om weer een gevulde voorraadkast te hebben met opgroeiende kinderen.
Ik ben daar erg dankbaar voor ondanks dat ik het met minder budget moet doen.


Om het begin van de vakantie te vieren, zijn we gisteren naar het Noordzeestrand geweest. De kinderen hebben hele mooie schelpen gezocht. De grote kinderen waren erg enthousiast maar de jongste ging iedere keer op zijn knieĆ«n net wel of net niet in het water zitten. We moesten hem dan weer bij de water rand weghalen en dat ging gepaard met veel drift.
Afleiden was ook wel lastig, want wat meneertje in zijn hoofd heeft.. Tsja. Daarom beĆ«indigden wij ons bezoek aan het strand wat eerder dan gepland. Maar de oudste kinderen waren heel enthousiast. We hadden de auto bij een uitspanning gezet. Onze oudste kinderen wilden maar wat graag een ijsje eten bij die uitspanning maar ik vertelde dat we heerlijke broodjes en warme thee in de auto hadden.
Klein vriendje deed ik een droge broek aan, hij ging in de kofferbak zitten met een sjaal over zich heen. Hij kreeg ook thee en een broodje en we hebben daar heel genoeglijk zitten picknicken. Klein vriendje vond het ook zo gezellig. We hebben daar heerlijk in de kofferbak gepiknickt, ik heb er heel erg van genoten van mijn gezin. Thuis werden de schelpen zorgvuldig gewassen, en in aparte bakjes gedaan.

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk uitwaaien op het strand en dat allemaal voor niets. En wat slim dat je zelf wat te eten en te drinken hebt meegenomen anders was je misschien toch overstag gegaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee ik denk niet dat ik overstag was gegaan. Mijn portomonee was leeg. Dat is echt bij hoge uitzondering als ze zoiets krijgen. Meestal in de zomervakantie. Dan hebben we een vakantie budget

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo'n uitje! En dat hoeft inderdaad niet veel te kosten. De natuur is gelukkig nog steeds gratis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die glucose fructose stroop zit in zoveel dingen, helaas. Ik kan het ook niet weren uit mijn kast, krijg ik ruzie...
  Lekker hoor, uitwaaien aan het strand, wij zitten er te ver vandaan om dat eens te doen. Lijkt me wel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja het was ook wel even rijden, maar het was een hele leuke dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een heel mooie trip! Zo zie je maar, je bent zo arm en zo rijk als je je zelf maakt en dat heeft helemaal niets met geld te maken! Tenminste, dat hoeft niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @LLMM Je hebt helemaal gelijk. Het was alleen een tripje met de auto.

  BeantwoordenVerwijderen