donderdag 9 februari 2012

Herpakken

Zwaar kl:""te is het hier op het moment. Schreef ik eerder dat we een flinke aanslag kregen van de belasting. Deze week kregen we de eindafrekening van het energiebedrijf. Eerder bracht ik via de verbruikscalculator het verbruik in een speciaal programmatje. Dan kwam er op te staan uw gasverbruik is lager dan het voorschot wat u betaald wilt u het verlagen? En bij de stroom kwam te staan dat het iets hoger was dan berekent. Dat nam ik voor lief en bedacht me dat ik dan iets moest bijbetalen. Het viel me ook op dat we vorig jaar geen afrekening kregen. Hoewel de meterstandennemer langs was geweest. (Ik schrijf dat voor mijzelf op.)
Het is een beetje laks van mij dat ik er nu pas achter kwam dat we in twee jaar geen afrekening hebben ontvangen. Maar het mooiste komt nog... Het bedrag wat we nog bij moeten betalen is 2000 euro!!
Waar haal ik dat in vredesnaam vandaan? Totdat ik de meterstanden controleerde zag ik dat er een fout gemaakt was. Hopelijk valt het nu wat mee. Dat ze "vergeten 'zijn een jaarafrekening te sturen in 2011 is natuurlijk ook 'laakbaar'.

Zakelijk gezien liggen er ook nog flink veel rekeningen. De rekening van de boekhouder en dan de aanslagen.
Gelukkig draait de zaak prima en hebben we zelfs een grotere omzet gehad dan anders. Probleem ligt bij het incasseren van de facturen. Er wordt laat of niet betaald. Dat zie ik het laatste jaar echt toenemen.

Ik was behoorlijk depri van deze week. Maar ik heb besloten om mij zelf te herpakken. Pragmatisch denken begint voor mij altijd bij het herzien van budgetten. Nu ik het echt met minder salaris moet doen (omdat ik een  nog grotere buffer wil opbouwen|) Maakt mij dat nog creatiever. Ik heb een week praktisch niets uitgegeven aan boodschappen en heb dingen gebruikt die voor handen waren.
Het valt mij op dat ik veel meer dan twee jaar geleden grip op de zaak heb. Het is net of je in bezuinigen meer ervaring krijgt naarmate de jaren verstrijken.

Om de belangrijke dingen te betalen. Zoalss de peuterspeelzaal, de trein voor zoon, melk, boter, eieren, groente en fruit. Is het van belang dat alle centen worden omgekeerd.
In dat proces verkeerde ik al jaren, maar ik ga het gewoon nog extremer proberen te doen. Minder, want less is more. Hoe ik dat doe? Check mijn blogs!

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je tegen de stroom in roeit? op financieel gebied?

8 opmerkingen:

 1. Flink balen van die eindafrekening al heb je zelf natuurlijk ook zitten slapen.
  Welke energiemaatschappij is dat eigenlijk? Ik ken er geen één die niet jaarlijks afrekent.
  Sterkte in de strijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Balen van die eindafrekening! Pfff als je moet gaan controleren of alle bedrijven die jij iets verplicht bent, hun eigen verplichtingen wel nakomen dan ben je wel even bezig.

  Succes met je plan van aanpak. Komt helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat balen zeg van die energierekening. Hopelijk is er inderdaad een fout gemaakt, en klopt dat bedrag inderdaad niet. Wat raar zeg, dat ze je vorig jaar geen afrekening hebben gestuurd, heel slordig! Dat had al een boel ellende kunnen voorkomen.
  Misschien helpt het al een beetje als je de naam noemt van de energie-maatschappij in je blog. Ze zitten niet echt te wachten op slechte reclame dus dan ben je misschien sneller geholpen. Het klinkt wat hard maar als je het netjes houdt, is er niks mis mee hoor!
  Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee wat een enorm bedrag! Hopelijk gaat er nog heel wat vanaf als de goede berekening is gemaakt. Ik ben ook wel benieuwd welke maatschappij dat is. Ik hoop dat het goed voor je uitpakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoihoi, balen zeg. Ik had ook een dingetje (maar klein in vergelijking met jou hoor). Nu, deze februari, is het de eerste maand zonder loon,daarom een mooie begroting gmemaakt aan de hand van onder andere jouw tips. Kom ik in januari 2012 met 3 verjaardagen al meteeen over mijn bedrag heen, tja, weinig aan te doen. Dus komende maanden beter mn best doen, leren mag (en kan ook qua financien gelukkig). gr Patries

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Bloem Zo zou je het kunnen zeggen inderdaad. Maar daarin ben ik het ook weer eens met @Valhalla as je iedereen achter de broek aan moet zitten ehb je daar een dagtaak aan.

  @jolanda, Valhalla, Floreien en Patries

  Dank voor de bemoedigende woorden!

  En Patries ik mail je nog hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is schrikken zeg... € 2000,00 je zal je wel een slag in de rondte geschrokken zijn. Ik hoop dat er snel duidelijkheid is van wat het nu ècht is... en bij voorkeur dat je terug krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb iedere maand het gevoel dat ik tegen de stroom roei..dankzij (drum rolls) EBAY.
  Dat is zeker schrikken, maar ja budgeting is the future!

  BeantwoordenVerwijderen