woensdag 7 september 2016

De week tot nu toe

Afgelopen vrijdag bakte ik twee cake's ik heb een perfect bakblik bij de kringloop voor 20 cent. Een ouderwetse degelijke met een fijne aanbak laag. Ik bakte twee, één voor mijn vriendin die een verschrikkelijke ziekte heeft. We hopen zo dat de operatie en de kuren het beste voor haar doen. Ik ben er erg verdrietig van.

De cakes stonden in de oven en ik sneed de anderhalve kilo tomaatjes die ik bij de groentekraam kocht door het midden. 
Ik besprenkelde het met olijfolie en zout wat ik ooit kocht bij de x.enos ik strooide er wat geriste rozemarijn door. Toen de cakes klaar waren, heb ik de oven iets hoger gezet en de tomaatjes bovenin de oven geschoven. Toen deed ik de oven uit en liet ik de tomaatjes een dagje staan.
 

Ik stop iedere dag een paar tomaatjes in dochters lunchbakje 

En op brood met kaas. En stokbrood met pesto en een tomaatje is ook fijn.


Vrijdag had ik dus een kook en bak dag. Ik kocht ook groente op de markt en bleef binnen het budget. Zaterdag moest onze grote zoon voetballen en de kleine zoon zat ook in de dug-out. 

Op maandag begon ik weer met minimaliseren. Ik heb de bijkeuken grondig geminimaliseerd en daar uit voortvloeiend het voorraadhok. Vandaag zou ik eigenlijk de bovenverdieping en dan vooral de kamer van de jongste minimaliseren (ronde 4) maar ik verdoe mijn tijd met koffiedrinken met oudste die ontzettend veel uitval heeft,en neem een snipperdag.
Morgen weer een dag en ik moet niet te streng voor mijzelf zijn, en me ook wat rust gunnen.

 Er zijn vier zakken met dingen naar de kringloop gegaan, en ik heb een naketano jas zonder koord voor €15 op marktplaats verkocht, vandaag komt iemand een jasje en schoenen ophalen en heb ik weer 21€ in mijn potje dat word meteen gebruikt op de kermis want het is feest in ons dorp.

Wat ik ook weggooide was mijn vest die ik jaren droeg. Ik ben ruim 25 kilo afgevallen en dit past echt niet meer ;-) Later meer hierover ;-)