donderdag 1 september 2016

De eerste schoolweek en huishoudelijke beslommeringen plus de huishoudknip

De scholen zijn weer begonnen, en ik heb mijn draai weer wat gevonden. Er ligt een berg werk, want in de vakantie maak ik me niet druk om stof in hoekjes. Met pubers in huis zie je toch dat hun kamer gauw een bende is, en dat overal wat ligt. Dat komt ook omdat ik niet genoeg heb opgelet of ze de zooi opruimden of gingen chillen. De jongste heeft ook veel speelgoed door elkaar opgeruimd. Dinos bij auto's en thomas de trein bij lego zoiets.
Bovendien ging ik op de slaapkamers er even snel met een droge dweil door in plaats van de stofzuiger. En hebben mooie schone kamers in de vakantie plaats gemaakt voor spinnewebben. 
De tuin was ook een fiasco, het onkruid stond welig te tieren.
Zin om maandag meteen te beginnen was er niet zo zeer, de grote kinderen waren nog niet naar school en ik kreeg visite van mijn zusje die bijna een maand in Amerika was geweest met haar man. Dat was veel te leuk natuurlijk. Dinsdag had ik ook nog gelanterfant door af te spreken met een vriendin. Maar gisteren moest dan toch de koe bij de horens gevat worden.
Iedereen was de deur uit. En ik ben maar langzaam begonnen met puin ruimen.
De keuken een fijne poetslap gegeven, de kastjes en de afzuigkap afgenomen. De bedden afgehaald en de lakens gewassen de huiskamer gezogen. En de grootste klus was de tuin aan kant maken. Het is hier volgende week feestweek en de feestversiering moet weer staan. Als laatste streek ik wat overhemden voor mijn man. Na wat geklooi met niet passende strijktafel hoezen, kocht ik een molton voor de strijktafel en een een hoesje dat van dezelfde winkel was waar ik de strijktafel ooit kocht, nu kan ik weer fijn strijken. Ik strijk met een heel oud strijkijzer van de kringloop, die doet het perfect geen ingewikkelde stoomgevallen voor mij.

De jongste heeft continue rooster voor het eerst dit jaar.  Ze hebben het vijf gelijke dagen model. omdat hij naar speciaal basis onderwijs met de taxibus gaat betekend dit dat hij om kwart voor acht vertrekt en om kwart over drie weer thuis is. Vijf dagen lang. De oudste heeft een echt terror rooster met drie keer in de week om tien over vier uit. En alleen maar tussenuren. Zal wel normaal zijn in 5 HAVO hij moest zijn beschikbaarheid bij zijn vakkenvul baantje opgeven. En hij heeft maar twee dagen opgegeven. Vrijdag na vijf uur, en zondag. Hij moet ook nog twee keer voetbaltrainen en een keer een wedstrijd voetballen én hij traint nog kleine jongentjes met een teammaat. Zoals gezegd zit hij in het exaamenjaar en dat is toch wel het serieuzere werk.
Dochter is ook iedere dag wel laat thuis. Dan zijn ze bijvoorbeeld om twintig over twee uit, maar ze zijn dan ruim een uur later thuis. Ze hebben nog een busrit van meer dan een uur te pakken.
Zo komen we allemaal weer in een nieuw ritme.

Dan nu het budget: 

19-08 slager: €28,40 Drogist: €27,23 supermarkt €17,55
Bakker €8,25 groente €8,50 kaas: €6,20
Welkoop: €75,42 

22-08-€1,56 +€4,88€6,44
groente tuinder €6,90
26-08 Bakker €5,22
27-08 slager: €25,37

jumbo maandboodschappen € 273,90
Aldi 17,81 (waaronder een hoofdkussen €6,99)

Maandag 29-08
groente tuinder €9,55
Bakker €8
cavia voer €20

totaal: €544,74

Het is nu 1 september en mijn budget loopt tot 19-09 
Dat is voor boodschappen e/a nog 53,63 per week. Dat moet lukken maar ik moet wel creatief zijn.
Ik heb veel geld uitgegeven aan W.elkoop. Dingen voor de tuin potgrond/bodembedekker/potten/lavendel maar ook onderhoud voor het zwembad.

Kosten die ik niet van het budget heb afgehaald maar die er al wel waren: Nieuwe schooltassen voor de kinderen en voetbalschoenen voor de zoon.
Bovendien kocht ik lunchbots voor de middelste en de jongste.