vrijdag 11 september 2015

van opruimen, begroten, gaten in kleding en restjes

Doordat ik iedere dag wat extra's opruim, is de kamer in ieder geval binnen een paar minuutjes netjes. Het lukt mij nog niet zo goed omdat te doen voordat ik de jongste naar school heb gebracht maar zeker snel daarna, wat ik beloon met een kop frisse koffie. Daarna heb ik nog zeeën van tijd (grapje) om even wat dingetjes op te ruimen. Zo heb ik deze week kaftpapier gebruikt voor de planken in de voorraadkast. Verder heb ik weer een aantal laden en kastjes in de keuken opgeruimd en dat oogt, ondanks dat ik nog niet de gehele keuken heb gehad, opgeruimder, mede doordat ik de fruitmand in de opgeruimde voorraadkast heb gezet.
En ook alle snij plankjes en andere dingen zoals olijfolie in de kastjes gezet. Later volgt er wel een update met foto's.

Ik ben ook bezig met een nieuwe huishoudelijke begroting er zijn na de vakantie een aantal dingen veranderd. Vaste lezers weten dat ik heel open in ben. Een van de veranderingen is dat we van één treinabonnement van €158 naar 2 busabonnementen gegaan zijn per stuk €105 per maand. Verder probeer ik nu eens per twee weken naar de A.ldi of de L.idl te gaan en dan het andere weekend alleen naar de plaatselijke super.
Er moet weer gespaard worden voor de buffer, en gek genoeg gaat mij dat altijd beter af in de herfst of winter. Met uitzondering van de feestdagen dan. :-)

Doordat er gaten in de kleding van mijn man vielen en vooral in de spijkerbroeken die hij draagt met een overhemd voor zijn werk, moest ik op zoek naar nieuwe.
Mijn man heeft gelukkig een 'makkelijke' maat en ik ga dan ook vaak eerst op zoek op marktplaats.
Ik heb daarbij twee broeken van de merken G.ant en PM jeans die nog bijna nieuwe waren en een G.star op de kop weten te tikken. Voor een fractie van de nieuwprijs.
In totaal betaalde ik voor twee nog nieuwe broeken met de kaartjes er nog aan en één gedragen minder dan vijftig euro exclusief verzendkosten.
Ik besefte mij later dat je dus nooit moet af vragen bij de nieuwe auto of dure designer kleding van de buurman, waar doet ie dat van.. Waarschijnlijk zo dus ........ ;-) Niet is wat het lijkt

Op vrijdag eten we restjes op van de afgelopen week, ik had ook nog wat aardappelen over. Dat waren kruimige aardappelen.
Ik heb er een vegetarisch slaatje voor mijn dochter van gemaakt met 2 eieren, wat fijn gesneden augurken, een appeltje. Doe een eetlepel mayonaise wat tomatenketchup en yoghurt doorelkaar heen en schep het door het slaatje. Doe vervolgens wat kerrie er door.
Voor de rest heb ik een pan soep gekookt en oud brood geroosterd.

Fijn weekend!

Nog even meeloten voor het boek van Marie Kondo Opgeruimd? Komende maandag zal ik het boek verloten. Als je nog mee wil doen, laat dan een berichtje achter. En ja helaas kunnen alleen geregistreerde bezoekers dat doen.