woensdag 17 juni 2015

De Buffer

Het is voor mij soms moeizaam om de buffer wat hoger te krijgen. Ik spaar gemiddeld voor de algehele buffer 250 euro per maand. Maar als de boodschappen hoger zijn of ik moet de eerste termijn voor de excursie naar Berlijn voor onze zoon betalen dan gaat dat van mijn buffer. Of ik moet dingen verkopen of zuiniger zijn met met mijn boodschappen budget.
Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat mij dat niet (meer) lukt. Als ik echt zou moeten natuurlijk wel. Dan zou ik voor 400 euro per maand met zijn vijven kunnen eten. Maar dan zou ik concessie moeten doen op de kwaliteit van het vlees en bijvoorbeeld de harde broodjes op zondagochtend. Mijn budget is nu 500 euro, ik geef bijna niets uit aan kleding en al helemaal niet aan uitstapjes vandaar dat ik het boodschappen budget zo wil houden.
Een inkomen van mijzelf zou mooi zijn en fijne aanvulling voor de buffer. Maar ik zou dan niet meer voor mijn man kunnen werken en niet alleen voor het gezin kunnen zorgen. ML en ik vinden dat samen geen optie. Maar mijn doel is om de privé buffer op 10000 euro te krijgen.
Maar door een lange tijd dingen te verkopen, terug gaves van zorgtoeslag en kindgebonden budget is mijn buffer op dit moment 8856 euro! Bovendien heb ik natuurlijk nog het geparkeerde geld van 2500 euro voor een wasmachine of iets dergelijks. Buiten dat, blijf ik zuinig we kunnen ons in principe meer inkomen uit de zaak toekennen het draait heel goed momenteel maar ik kies ervoor om zoveel mogelijk te bufferen in plaats van extra loon uit te betalen.

Onze twee oudste kinderen gaan met OV naar school, en ik zit er over te dubben om ineens het bedrag te betalen van de jaarkaarten a 1000 euro. 2000 euro. Ik heb het ook begroot in mijn maandelijkse plaatje dus ik moet nog maar zien wat handiger is. Ik kan het natuurlijk ook ineens betalen en ieder maand het geld op een potje "OV kinderen "storten..
En ineens heb ik het idee dat het misschien gaat lukken om dit jaar nog de 10000 euro te bereiken.
Ook omdat ik nog zorgtoeslag/en kindgebondenbudget van 2014 terug krijg.

Er zijn ook andere posten die ik heb betaald van de buffer. We gaan een fantastische vakantie tegemoet want we gaan op een blogvriendinnetje en haar man hun huis passen in Noorwegen! Een droom die uitkomt want lezers, u snapt wel dat wij dat anders nooit konden betalen. Ik heb de boot betaald en kronen besteld. We hebben ook voor alle kinderen een nieuwe ID en voor man een nieuw paspoort aangevraagd. Ik moet wel een reisverzekering afsluiten denk ik. Iemand suggesties?

Tot slot: Vroeger brandde het geld me in de zak als we wat hadden maar nu wil ik alleen maar meerrrrr.. Gezond of een echte vrek?


Stiekem kijk ik iedere keer op internetbankieren naar de spaarrekening ;-)
Hoe hoog is jou buffer?