dinsdag 23 december 2014

Uitgaven en veranderingen aan de vaste lasten

De salaris maand van november is weer voorbij, ik ben goed binnen budget gebleven. Zelfs met de dure kerstboom uitspatting is het nog gelukt om binnen budget te blijven.
We zijn ook nog steeds met de bovenverdieping bezig. Daar snoep ik af en toe iets van de spaarrekening op. We hebben ooit geld gekregen voor een vakantie van opa en oma, en die hebben we gebruikt om al het verf en dergelijke aan te schaffen. Nu moeten we nog laminaat aanschaffen maar met de kortingsbonnen uit de doe het zelf krantjes kunnen we daar ook nog een goede slag uitslaan. Verf en dergelijke hebben we bij de kleinere ondernemingen gekocht in het dorp gekocht. Scheelde maar een euro per pot.
En ik heb de grote kinderen runners beloofd. Ze hebben maar één paar goede schoenen beide.
Uit het potje. (Marktplaats verkopen) kwam het kaartje voor het kerstgala (€10) Het kampioensfeest (€15) de zaalhuren en de kado's voor de trainers en leiders (€2,70) Dat zou ook van de sport pot kunnen. Maar daar heb ik sportschoenen zoon (€60) scheenbeschermers (12,50) en gym schoenen (12,50 een paar goede)voor jongste betaald. De voetbalschoenen van oudste zijn ook alweer te klein maar daar wachten we mee tot na de winterstop. Jongste moet nog een paar nieuwe gymschoenen voor op zijn nieuwe school.
Verder heeft die nog een nieuwe jas gekregen maar die heb ik betaald van mijn VVV bonnen bij de Hema. Dat komt later nog dan zal ik mijn Sinterklaas uitgaven uit de doeken doen.
Het Gala overhemd van vorig jaar was te klein voor oudste en middelste had geen schoenen bij haar jurkje. Marktplaats bood soelaas. Ik scoorde een paar gouden hakken voor dochter (7€) en een G.s.tar overhemd voor zoon €10 en een wit overhemd. De stropdas was 20 cent bij de kringloop, hij had zijn zwarte broek aan, (met zijn enige schoenen blauwe runners van .nike) een keurige jongen.

Soms denk ik weleens, hoe moet ik het allemaal weer redden? ik moet uiterst creatief omgaan met mijn kleding uitgaven. Die kinderen groeien zo hard. De oudste zit nu in heren kledingmaten. En dan komt mijn zusje weer met kleding van de kringloop voor de oudste en voor mijzelf. Zij doet daar vrijwilligerswerk en komt de mooiste dingen tegen. Ik red het allemaal net van mijn budget. En soms spreek ik mijn spaarrekening aan. Een beetje maar liever niet.

Dan de vaste lasten voor het nieuwe jaar. Ik was al overgestapt van g.reenchoice naar V.andeBron dat scheelde €21 euro per maand. Daarnaast stap ik met mijn zorgverzekering over, daar ga ik met het maximale eigen risisico 66 euro betalen bij de Friesland. Bij A.nderzorg kan ik nog goedkoper maar voor die 3 euro per maand kies ik voor een zorgverzekeraar uit Friesland. De kinderen en man komen ook altijd weer bij de Friesland uit, zoals ik het nu ga zien gaat het met 110 euro kosten want man moet zelf buisjes volgend jaar dus ik haal het vrijwillig eigen risico eraf. Dan zitten we nog met de beugels van de beide kinderen. Middelste krijgt in april haar beugel.
Omdat ik Gerhard Hormann lees, heb ik altijd per jaar mijn hypotheekrente vastgezet en met deze historisch lage rente heb ik hem voor tien jaar vastgezet voor 3,9% wat een gelukje!

Zo tot zover! Met mij gaat het steeds beter. En ik geniet van #SR14 met dochter want die heeft weer een sponsorloop opgezet.