dinsdag 23 december 2014

Uitgaven en veranderingen aan de vaste lasten

De salaris maand van november is weer voorbij, ik ben goed binnen budget gebleven. Zelfs met de dure kerstboom uitspatting is het nog gelukt om binnen budget te blijven.
We zijn ook nog steeds met de bovenverdieping bezig. Daar snoep ik af en toe iets van de spaarrekening op. We hebben ooit geld gekregen voor een vakantie van opa en oma, en die hebben we gebruikt om al het verf en dergelijke aan te schaffen. Nu moeten we nog laminaat aanschaffen maar met de kortingsbonnen uit de doe het zelf krantjes kunnen we daar ook nog een goede slag uitslaan. Verf en dergelijke hebben we bij de kleinere ondernemingen gekocht in het dorp gekocht. Scheelde maar een euro per pot.
En ik heb de grote kinderen runners beloofd. Ze hebben maar één paar goede schoenen beide.
Uit het potje. (Marktplaats verkopen) kwam het kaartje voor het kerstgala (€10) Het kampioensfeest (€15) de zaalhuren en de kado's voor de trainers en leiders (€2,70) Dat zou ook van de sport pot kunnen. Maar daar heb ik sportschoenen zoon (€60) scheenbeschermers (12,50) en gym schoenen (12,50 een paar goede)voor jongste betaald. De voetbalschoenen van oudste zijn ook alweer te klein maar daar wachten we mee tot na de winterstop. Jongste moet nog een paar nieuwe gymschoenen voor op zijn nieuwe school.
Verder heeft die nog een nieuwe jas gekregen maar die heb ik betaald van mijn VVV bonnen bij de Hema. Dat komt later nog dan zal ik mijn Sinterklaas uitgaven uit de doeken doen.
Het Gala overhemd van vorig jaar was te klein voor oudste en middelste had geen schoenen bij haar jurkje. Marktplaats bood soelaas. Ik scoorde een paar gouden hakken voor dochter (7€) en een G.s.tar overhemd voor zoon €10 en een wit overhemd. De stropdas was 20 cent bij de kringloop, hij had zijn zwarte broek aan, (met zijn enige schoenen blauwe runners van .nike) een keurige jongen.

Soms denk ik weleens, hoe moet ik het allemaal weer redden? ik moet uiterst creatief omgaan met mijn kleding uitgaven. Die kinderen groeien zo hard. De oudste zit nu in heren kledingmaten. En dan komt mijn zusje weer met kleding van de kringloop voor de oudste en voor mijzelf. Zij doet daar vrijwilligerswerk en komt de mooiste dingen tegen. Ik red het allemaal net van mijn budget. En soms spreek ik mijn spaarrekening aan. Een beetje maar liever niet.

Dan de vaste lasten voor het nieuwe jaar. Ik was al overgestapt van g.reenchoice naar V.andeBron dat scheelde €21 euro per maand. Daarnaast stap ik met mijn zorgverzekering over, daar ga ik met het maximale eigen risisico 66 euro betalen bij de Friesland. Bij A.nderzorg kan ik nog goedkoper maar voor die 3 euro per maand kies ik voor een zorgverzekeraar uit Friesland. De kinderen en man komen ook altijd weer bij de Friesland uit, zoals ik het nu ga zien gaat het met 110 euro kosten want man moet zelf buisjes volgend jaar dus ik haal het vrijwillig eigen risico eraf. Dan zitten we nog met de beugels van de beide kinderen. Middelste krijgt in april haar beugel.
Omdat ik Gerhard Hormann lees, heb ik altijd per jaar mijn hypotheekrente vastgezet en met deze historisch lage rente heb ik hem voor tien jaar vastgezet voor 3,9% wat een gelukje!

Zo tot zover! Met mij gaat het steeds beter. En ik geniet van #SR14 met dochter want die heeft weer een sponsorloop opgezet.


7 opmerkingen:

 1. Goed bezig!
  En je redt het toch ook dit stukje weer. Daar mag je trots op zijn. Elk stukje dat je redt op je budget, telt mee in je budget. En in je handigheid om goed rond te komen, want al met al word je een handige donder zo!
  Net als op het managen van de school: je hebt al je kinderen nu goed op hun plek. Dat kostte wat (energie), maar dat zijn ze waard. EN het is gelukt. (En je hebt het netjes gedaan, toch?) Dat even vasthouden, en trots op zijn. Je belangrijkste zaken, je kids, heb je veilig en dat heb je goed geregeld, dat is een goede manier om het jaar af sluiten lijkt me.
  En je geld doe je ook goed.
  Dubbele complimenten dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zeg... lang leven M.arktplaats!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee meid, hier ook al een dametje dat groeit alsof ik haar pokon geef. Marktplaats is dan ook mijn beste vriend. En de Sint bij oma s en opa deelde pyjama uit. Nu nog ondergoed en dan is zij klaar. De minimannen zijn goed bedeeld door kraambezoek en vriendinnen met grotere jongetjes.
  Heb je zelf nog wel eens wat nieuws gehad? Stuur me via FB je maat eens, volgens mij zitten we redelijk hetzelfde. Heb nog wel wat over wellicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat gaat je toch nog steeds goed af met je budget. Je kinderen komen op de leeftijd dat ze een klein bijbaantje kunnen doen om in eigen kleding te voorzien althans deels. Vooral als ze voorkeuren van bepaalde merken hebben die jou budget overschrijden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat kan en hij heeft ook al wat sollicitaties lopen. Maar hij gaat komend jaar wellicht een dubbel profiel doen, om na de vijfde meteen door te stromen naar het Atheneum hebben we net een gesprek op school over gehad. Dan lijkt het ons buiten de vakanties om niet verstandig om er nog veel bij te werken..

   Verwijderen
 5. Dat hangt er vanaf of het een goeie student is. Vaak vinden ze het wel leuk om te doen en bijna iedereen heeft wel een klein baantje erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je nog wat posten hebt kunnen vinden om op te besparen! Al die kleintjes maken toch een grote.

  Huisvijt

  BeantwoordenVerwijderen