dinsdag 2 december 2014

Budget Sinterklaas en Marktplaats tip

Het lukt niet bij mij, goede consuminderaars hebben natuurlijk allang de Sinterklaas kado's gehamsterd. Ik kan dat niet, ik weet na de zomer nog niet wat ze willen hebben voor Sinterklaas.
Het gaat nu ook hard met de kinderen, ze hebben veranderde behoeften.
Het budget is dertig euro per kind, voor het eerst dit jaar vind ik het lastig om iets passends te kopen.
Jongste wil graag een treinrails. De houten zijn te simpel en ik weet dat ik hem een groot plezier met Thomas de trein ga doen.
Nou is dat spul zelfs tweedehands onbetaalbaar. Maar het lijkt dat ik nu toch iets heb gevonden.
Middelste wil zo graag een babyliss krulset hebben, gelukkig word je daar ook mee doodgegooid op de marktplaats. En zoon wil graag dartpijltjes.
bron www.mediasmarties.nl
Ik heb op marktplaats trouwens ook dingen verkocht. Een Senseo apparaat voor €15 euro en een Ipad Hoes voor €17,50, vanochtend komt er iemand voor het kerstoverhemd van jongste, die hem niet meer past €3,50 verdiend. Volgens mij heeft zoon ook nog wel wat andere te kleine spullen in de kast, ik geloof dat ik er nog maar wat bij probeer te verdienen.
Mijn totale opbrengst is toch €21,75 (ipadhoes inclusief verzendkosten) €15 Senseo €12,50 karaoke radio (waar zoontje zich later helemaal naar om heeft gezocht oeps... soms ben ik te opruimerig) en overhemd €3,50 totaal: €52,75
Ik heb op marktplaats de volgende strategie; als mensen een bod doen waar ik akkoord mee ga dan zeg ik dat ik het product 3 dagen gereserveerd houd, als het geld dan niet binnen is zet ik de advertentie opnieuw terug. Meestal is het geld er dan snel. ;-)

Gisteren heb ik de manden met mutsen en sjaals uitgezocht, ik dacht dat er veel spullen incompleet waren maar dat bleek mee te vallen. De dure handschoenen van oudste (ik weet de prijs nog wat ik er vorig jaar voor heb betaald; noem het beroepsdeformatie:-) pasten gelukkig nog prima, hij moet iedere ochtend een end fietsen dus dan zijn warme wanten geen overbodige luxe.
Voor jongste pasten ook de wanten nog, ik moet er alleen een koord aan vingerhaken ;-)
Dochter had ook nog prima spullen. Veel gekregen en vorig jaar heeft zij ook nieuw gekregen en er goed opgepast.

Voor 5-12 ga ik nu nog wat chocolade letters halen om in te pakken, dan kan bij ons het heerlijk avondje ook beginnen. Een tactiek om de kosten onder controle te houden, én toch wat te geven op pakjes avond is de volgende, spaar de waardebonnen die je krijgt op en gebruik ze voor Sinterklaas. Zo heb ik nog wat boekenbonnen en een VVV bon van 20 euro. Dan houd jij je portemonnee dicht.
Voor wat familieleden heb ik handzeep van zwitsal zeep gemaakt. Dat ga ik in een mooie pot weggeven, misschien dat ik er nog een handpompje bij koop.

Zo nu snel aan de slag, ik heb vandaag nogal wat huishoudelijke activiteiten op het programma staan, want elders deze week heb ik uithuizige afspraken staan.

Wat voor budget hanteren jullie bij Sinterklaas, of vier je het dit jaar niet?