maandag 22 september 2014

Herfst en streng op budget!

Een stevige woei vandaag, de herfst is begonnen. De bladeren vallen van de bomen en ik heb net nog een wasje in de machine gestopt. Met een extra zekering (wasknijper) zal het wel droog waaien vandaag. Edit: Nu regent het..
Het is de dag van het weekend- puinruimen, ben ik doordeweeks minimalistisch en netjes in het weekend met al dat puber/kleuter en volwassen volk om mij heen dreigt het hier algauw een puinzooi te worden. En ik verzand niet in zelfmedelijden hoor, maar het blijkt een feit dat pubers buiten korte stevige aanwijzingen nergens anders op kunnen reageren. onhandig zijn ze ook in hun groot geworden lijven.
Ik geniet overigens van dit weer, wat anderen met koude hebben heb ik met warmte, ik functioneer niet goed. Zit boven de 20 graden niet lekker in mijn vel, en heb in juli de maand met de verzengende hitte structureel te weinig geslapen door de warmte in ons huis. Ik raak daarvan uit balans.
De snijdende wind met regen op mijn gezicht geeft me al een beter humeur van 100 punten.

Ik ben ook al ruim een maand zonder suiker, of tenminste zo goed als... Suiker vind ik nu inderdaad vies en te zoet. Waar het niet zo best mee gaat zijn onze buffers en de begroting ik maak er een potje van.
Ik heb deze maand veel moeten uitgeven aan kleding voor de bruiloft van mijn zusje. Ik ga nooit naar de kapper maar deze keer gaat die wel mijn haar opsteken en mijn make up doen.Dat kost ook een lieve duit...
Nou deze vrek heeft gisteren een rekensom gemaakt wat het allemaal moet kosten en ik viel stijl achterover. Nou is het maar één keer in de zoveel jaar dat wij überhaupt een bruiloft hebben en ook nog van mijn zusje.. Dus..
Kijk, als je een consuminderaar bent krijg je moeite met geld uitgeven, en dat is bij mij niet anders. Maar als veel dingen nuttig zijn en moeten... Zucht.. Het is ook niet zo dat ik honderden euro's extra uitgeef, maar een beetje meer grip zou fijn zijn en spaarzaamheid.
Vandaar dat er een nieuw huishoudboekje komt ik alle vaste lasten weer eens doorlicht en eens ga kijken waar ik eventueel nog meer op zou kunnen besparen.

Mijn zusje vraagt geld voor haar bruiloft, wat vinden jullie een goed bedrag om te geven? We zijn er de hele dag met onze 3 kinderen.


6 opmerkingen:

 1. Het geldbedrag is heel persoonlijk. Het gaat er niet om dat je er de hele dag bent, maar dat het je zus is. Als je een cadeau zou geven? Wat zou je dan doen? Misschien dat je de waarde van dat cadeau in euro's kunt geven. Ik gooi maar wat in de groep. 100 euro?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je nou slim bent doe je je haar en make-up toch lekker zelf en geef je het uitgespaarde geld als cadeau. Je zusje vind het vast prima als je gewoon als jezelf komt, ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij kregen van de één een zelfgemaakt schilderij, van de ander vijftig euro. De één is niet getrouwd en kreeg dus niks :-). De ander kreeg zijn vijftig euro terug na tien jaar, maar wel met een witte broods weken mand als rente. Ik deed trouwens op mijn eigen bruiloft nog mijn make up zelf, maar eigenlijk omdat ik niet beter wist....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is er geen vriendin die je haar leuk kan opsteken? Dat scheelt dan alweer wat kosten. En naast een leuk geldbedrag is je zusje misschien veel blijer met een persoonlijk cadeau van jullie.

  Wij sloegen onlangs bewust een heel luxe, groot uitgepakt, feest over; zou een tank benzine en feestkleding 'van bepaald niveau' hiervoor moeten aanschaffen en dan ook nog een cadeau. Zat even niet in budget, maar dat is natuurlijk anders als het om je zusje gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik zou de monetaire waarde van het cadeau geven dat ik anders zou geven, net zoals vlijtig met zuinigheid aangeeft. En kapper: zelf doen. Er zijn vele youtube tutorials over hoe je je eigen haar met wat oefenen zelf kunt opsteken. Hetzelfde geldt voor de make up.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben opgelucht om te horen dat jouw pubers ook zo hardleers lijken te zijn. De mijne zou vanochtend zijn vieze was opruimen, en hij is het wéér vergeten...

  www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen