donderdag 25 september 2014

Huishoudelijke week

Herfstig weertje vandaag, heerlijk. Eindelijk ben ik weer bij met het huishouden. Ik heb de afgelopen dagen lekker doorgepakt. Alle spinnenwebben opgezogen en de stofnesten onder de bedden. De badkamer heb ik geschrobt. Maar ook gepimpt. Dat blijft nog wel even een verrassing want het is met een likje verf een goede voor mijn serie "creatief met weinig"
Morgen hoop ik te verjaren. Ik bak een Appel cake taart. Later houden we nog een klein feestje. De ingrediƫnten heb ik nogin huis. Het leven moet je vieren vind ik altijd.
Ik heb mijn ouders uitgenodigd voor het eten. Verder houd ik het sober met dingen die ik in huis heb. Misschien kijk ik nog of er een slagroomtaartje met een vijftig procent sticker in de supermarkt is.

Deze week heb ik ook weer gekookt natuurlijk,


stoofvlees
 Biologisch stoofvlees, eerst bak je een in kwarten verdeeld uitje met kruidnagelen erin. in de roomboter. Daarna bak je het vlees rondom en vervolgens doe je er een liter water met een bouillonblokje (biologisch want geen toevoegingen) door het water om te stoven. Vergeet niet wat laurier toe te voegen. Laat het vlees ploppen op het petroleumstel. Nice and slow.

De laatste cherry tomaatjes van de plant

Vegan roerbakgroente met de nieuwe keukenmachine gemaakt en vervolgens mijn heerlijke schaal gebruikt.