dinsdag 22 juli 2014

Vakantie thuis

Ruim twee weken geleden kreeg het noorden vakantie. Er waren nog wat dingen die aangevuld moesten worden in onze kampeeruitzet. Een stok van het bijzettentje was kapot en wat keukenspulletjes. De kringloop was open op de zaterdag zodat ik daar eerst mijn lijstje heb afgewerkt. Ik kocht er wat bobo's voor jongste zoon, donald duckies voor oudste en een tina jaargang map voor dochter gekocht. Een identieke stok vonden we bij een strandtentje wat mijn dochter voor een euro meekreeg. We pakten de tenten in en reden op de maandag naar het Zwarte Woud waar we een camping hadden uitgezocht. Van te voren had ik gemaild of ze plek hadden en dat was er ruim voldoende.
Na tien uurtjes kwamen we aan met de nodige tussenstops. Een ietwat vervallen camping maar een goede sfeer en aardige eigenaren. in een prachtige omgeving. De tenten stonden snel de minimale hoeveelheid spullen erin en genieten. In de avond begon het al te onweren en te regenen. De temperatuur zakte in de nacht en het onweer behoorlijk. Toen het onweer dicht bijkwam zijn we in de auto gaan zitten. Onweer is gevaarlijk en vooral in een tent. Wij kamperen bijna ieder jaar maar hebben al twee keer een blikseminslag meegemaakt waarbij onze tent nét gespaard bleef. Ik zoek nu altijd een camping uit waarbij de auto bij de plek mag staan. Zo klimmen wij met zijn allen in de auto als het onweer losbarst. De kinderen doezelen wat, totdat het weer over is. Een bevriende meteoroloog vind dit erg verstandig, voor natuurgeweld moet je respect hebben en in een tent ben je gewoon niet veilig.
In een auto wel.
Vanaf het onweer zakte de temperatuur naar een luttele 11 graden overdag en in de nacht dook de temperatuur met nog eens een aantal graden naar beneden, daarnaast hoosde het constant.
De eerste dag gingen we een museum bezoeken. De derde dag kwam onze zoon uit de bijzettent met een natte slaapzak en hoofdkussen. Na inspectie bleek in onze tent ook lekkage te zijn geweest.
Alle bedden waren nat, en sommige slaapzakken. Ondertussen hing er was in het midden van de tent. Wij hebben twee grote familietenten één koepeltent en een stormtent. Helaas kon de stormtent niet mee die was te zwaar zodat we de lichtgewicht tent meenamen wat ook weer uit ander materiaal.
De berichten bleven die hele week slecht, we besloten alles op te ruimen en naar huis te gaan. Verder rijden had geen zin het was overal slecht weer.
We zijn door de hoosbuien heen naar huis gereden met de kachel in de auto aan.
In Nederland konden we alle fleecejassen uittrekken, hier was het mooi weer. We hebben de tenten uitgehangen en lekker geslapen in ons eigen bed.
De dagen die kwamen hebben we mooie uitstapjes van ons vakantiebudget gemaakt.
 Ik had na betaling van de camping en één keer een tank diesel nog 518 euro over.
Van die 518 moest nog een budget van 140 euro van eten.
We hadden nog 200 euro gekregen van opa en oma, maar die houd ik maar voor zo nodig in een potje. Meestal probeer ik over te houden uit de pot, maar dat is dit jaar niet gelukt.
Uiteindelijk hoeft dat ook niet, het potje is om te besteden natuurlijk.

Uitstapjes
We hebben veel goedkope uitstapjes gemaakt, het strandje bij klik daar zijn allemaal kleine strandjes waar het snel diep wordt. Kost niets.. Het kabouterpad in het bos prachtig kost niets..
Op de markt vorige week kreeg iedereen €10 om voor zich zelf iets te kopen. Zoon vond alles duur en shabby en stopte het geld in zijn spaarpot, dochter legde van haar eigen geld vijf euro bij en kocht een heel erg leuk bloesje. Zoontje ging twee keer in de draaimolen. (Duur €2 euro per keer!)

Al met al thuis een heerlijke vakantie gehad. Helaas heeft  oudste zoon vanwege zijn leeftijd nog geen vakantiebaantje kunnen vinden. Man is vanaf morgen weer aan het werk.Ik ben van plan het ritme er wel weer aardig in te brengen.