vrijdag 15 november 2013

Alweer wat opgeruimd

Dat weggooien zo verslavend kon werken ik had geen idee...
Doordat de oppas zoveel had schoongemaakt had ik deze week zeeën  van tijd om even lekker door te gaan met opruimen. inmiddels heb ik de hele keuken helemaal opgeruimd en de bijkeuken.
Daar is een ingebouwde kast waar ik de mutsen en sjaals en regenkleding bewaar.
Plank voor plank heb ik alles eruit gehaald en heel veel weggegooid, althans in de shopper voor de kringloop gedaan. En iets wat kapot is in de vuilniszak gegooid.
Ik heb door mijn opruimwoede een systeem opgebouwd. (huishoudcoach eat your heart out;-))
Ik vraag iedereen of die nog wat shoppers voor mij heeft. Daar mag een kapot hengsel aan zitten dat maakt niet uit. Ik geloof dat die shoppers 20 cent bij de a.ction zijn dus van dat type winkel krijg ik meestal de shoppers.
Voor de rest heb ik een natte en een droge doek en de stofzuiger bij de hand. En een vuilniszak.
Allereerst ga ik de spullen na, en eerlijkheid gebied mij te zeggen dat veel verdwijnt in de shopper of in de vuilniszak. Spullen die ik heb bewaard zoals een gipsen paard wat half af is ;-(
Gooi ik zonder pardon weg. Het ruimt lekker op en weg is weg.
Ik heb er twee manden en drie lege schoenendozen met de namen van de kinderen ingezet.
Daar zitten hun wanten, dassen en mutsen in. De voetbalspullen en de spullen die ik gebruik bij regen zijn er ook opgeborgen.
Voor de rest ben ik mijn bakspullen doorgegaan en heb 3 springvormen weggedaan. Een hapjes pan die niet goed bakt en andere overbodig servies.
Ik heb ook maar eens wat glaswerk weggegooid vooral de potjes zonder deksel;-)
Bij het zien van een lege plan wapper ik mijn natte doek eroverheen en voor zo nodig haal ik de stofzuiger er eerst even door. En klaar is kees. De verf uit de schuur buiten kon fijn naar binnen.

Het gevolg was dat ik weer drie shoppers naar de kringloop kon brengen en 3 vuilniszakken weg kon gooien. Totdat alle overbodige sjijt uit ons huis is verdwenen.