maandag 18 november 2013

Afrekening van deze twee weken, en toch nog wat gespaard

Ondanks onze korte vakantie kan ik volgende week ondanks alles toch nog €182,93 overmaken naar de privé spaarrekening. Ik wil die rekening nog wat spekken door wat marktplaats verkopen te doen. Boodschappen hoef ik voor het nieuwe salaris niet meer te doen. Alleen nog brood halen.
Van het nieuwe salaris wordt ook het geld voor de Sint 15 euro per persoon afgetrokken. We hebben dit jaar lijstjes getrokken.
De zakelijke buffer staat nu op 2800 euro (de buffer waar 20000 euro in moet komen te zitten) maar ik ga dat pas aan het einde van het jaar naar de aparte spaarrekening overmaken omdat ik nu nog niet kan overzien wat het einde van het jaar ons gaat brengen. In ieder geval een pittige BTW afrekening in januari.
Er komt nog wel een grote geldboot aan het einde van deze maand (5000 euro netto) ik verwacht daar zeker 3000 euro van te kunnen sparen voor de buffer rekening, Om het niet te ingewikkeld te maken zet ik de bufferrekening nu op het laagste bedrag €2800.

Volgende maand moet ik ook echt geld uitgeven aan extra kleding voor de kinderen. De oudste is zo hard gegroeid dat hij bovenop zijn kleedgeld nog wat extra moet hebben.
Middelste krijgt veel en dat is maar een geluk die groeit nu ook hard en jongste maakt ook een spurt door die zit nu al in maat 110.
Daar krijg ik wel kleding voor maar dat is hem nog te groot, het meeste is maat 134. Dat bewaar ik keurig er komt een moment dat hij het past.
Die kleding gaat ook mee in de zak voor 5 december ;-)

De boodschappen:
In totaal deze maand: 517 euro
Haarknippen: 4 keer 16 euro= 64 euro
uit (herfstvakantie/cultureel evenement/ zwemmen) 57,41
zakgeld: 20 euro en vijf euro extra voor zoon.

Door marktplaatsverkopen 29 euro verdiend..

Heb jij ook gebufferd voor de december maand?


Ps Update opruimen, vorige week 3 shoppers naar de kringloop. Er staat nu alweer een doosje te wachten en alweer een halve shopper.