maandag 3 juni 2013

Een zalig weekend

Gisterochtend had de ega een goed idee. Zullen we vandaag met de kinderen naar het bezoekerscentrum in een natuurgebied aan de rand van Friesland?
De twee jongsten leek het heerlijk en de oudste ging dingen met zijn vrienden doen. Bijna veertien is mijn vent en je kan dan ook niet verwachten dat hij altijd van die gezellige dingen met zijn ouders wil doen ;-)
 Ondertussen pakte ik een picknick bijeen. Een paar eitjes wat broodjes met komijnekaas en gewone kaas.
Wat roosvicee in een t.upperware kan. De kan kreeg ik van mijn moeder. Vroeger op vakantie hadden we hem altijd mee bij de picknick. Hij is geheel afsluitbaar en lekt echt niet! Wel even schudden voor gebruik. Als je hem tegen komt bij de kringloop ik kan hem je aanraden het is een super handig ding.
foto van www.

Een kan koffie voor de man en mij. En een kleed niet te vergeten. Een papieren tas met bio appels (ze zijn lekker!) en rozijntjes voor onderweg.
We rijden zeker een uurtje.
Net voordat we aankwamen viel de jongste in slaap.
WE besloten gewoon als hippies op het parkeerterrein plaats te nemen. Kleed op de grond kofferbak en ramen open. En lekker koffie drinken en eten.
Jongste werd een beetje verdwaasd wakker maar na tien minuten was hij ook wel weer bijgekomen op mijn schoot. In dat natuurgebied is een familiepad. Dat is wel aangelegd door staatsbosbeheer maar wel uitdagend voor kinderen. Zo gingen we eerst spelen in de speeltuin. Longhors was er ook (uit Pluk van de Petteflet) jongste herkende hem. Hele fantasie├źn speelde hij uit. Ridders en heksen. We vonden ook nog een bijzondere tor. Vervolgens rolden we als gezin van  de heuvel. Later gingen we naar het water waar een steiger lag die gedeeltelijk zonk als je erop ging staan. De kinderen vonden kikkervisjes en we zaten daar erg lang. Ondertussen kwamen er verschillende mensen met kinderen langs. Het viel mijn man op dat de mensen heel erg gestrest rondliepen met hun kinderen. De voorbijgangers snauwden naar de kinderen die alleen maar naar kikkervisjes wilden zoeken. Ze werden te nat, Het was te gevaarlijk ze moesten snel door... We hebben daar ongeveer drie kwartier gezeten. En er zijn ongeveer vijf gezinnen langs gekomen die niet de rust konden vinden om rustig de wondere wereld van de natuur langzaam te ontdekken.
Het viel ons echt op.. De ratrace....

Uiteindelijk kwamen we weer terug bij de auto en waren we moe en rozig.
 Ook lekker vies en nat. Heerlijk!!

Voor als je een keer in de buurt bent Bezoekerscentrum Drents/Friese Wold Elsloo.