maandag 25 februari 2013

De stilte doet pijn aan mijn oren

Het is nu 24 over acht en alle kinderen en man zijn naar de peuterspeelzaal, school en werk.
De stilte doet pijn aan mijn oren. De vakantie is weer voorbij en als ik om mij heen kijk moet ik hoognodig aan de herstelwerkzaamheden beginnen.

Het was een week met de nodige uitgaven. Ik heb een aantal stuks nieuwe kleding voor mezelf gekocht. Schoenen, vest en een legging wat sieraden in de uitverkoop en ondergoed. Na mijn laatste stukje ben ik ergens over gaan nadenken. In de reacties zei iemand dat ze 14 dagen kleding op voorraad heeft. Voor de jongste wil ik die voorraad ook op dat aantal brengen. Ik grijp nu best wel eens mis. En dat heeft niet te maken met het aantal wassen wat ik draai.
Mijn doel is dan ook om de kledingkasten voordat de nieuwe kinderbijslag komt uit te mesten en die van jongste als gezegd aan te vullen. Ik heb er al een begin meegemaakt. Hij heeft een nieuwe broek erbij gekregen en een jas. die laatste was tweedehands vna marktplaats voor het bedrag van 8,25 inclusief verzendkosten. Het is een prachtige jas donkerblauw waterdicht e groot genoeg om te bewaren voor de volgende winter.

Als laatste uitgave voor de fun kan ik 65 euro noteren. Het deed pijn aan mijn hart. Wij hadden een bon gekregen voor onze verjaardagen van 25 euro voor een restaurant in de buurt. De bon was bijna verlopen zodat we wel wilden gaan. Het was echt een heerlijke avond waar we van genoten hebben. Wel een voorgerecht hebben genomen maar geen toetje. Maar na aftrek van de 25 euro was er nog wel 65 euro over en daar moest ik toch van slikken. Ik dacht iedere keer aan dat geld waar we met ons gezin een week van konden eten.
In ieder geval was het een heerlijke avond waar we echt van genoten hebben. En ook van het lekkere eten. En op die ervaring kan ik weer even teren...

Zo nu maar naar de realiteit. Om kwart over elf moet ik de jongste alweer op gaan halen. Tussen nu en dan zit nog drie uurtjes waarin i keven flink moet buffelen. Opruimen van de woonkamer, keuken en bijkeuken. Een natte lap over de gebruiksvoorwerpen als tafel en vensterbanken. Het speelgoed uitzoeken |(dat kan vanmiddag ook) na de vakantie is dat altijd een vast onderdeel. :)
Het toilet moet gesopt en ik heb stapels was te wassen. En eigenlijk moet ik ook nog wat melk en fruit halen.

Ik begin maar vlug met werken maar heb genoten van de "rust "
4 opmerkingen:

 1. Ook weer lekker hé, ongestoord te kunnen doorwerken!
  Kan me je gevoel bij die 65 euro goed voorstellen... maar als het toch een leuke avond was kun je daar idd weer even op teren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het genieten, de leuke avond en het samenzijn met je gezinnetje zijn zoveel waard, veel meer dan je budget. Zo lang je weet van jezelf dat je hiervoor geen schulden hebt gemaakt, kan het best!
  Misschien kan je een leuke dingen budget opmaken. Misschien helpt dat jou te genieten van het moment, zonder aan het geld te denken. Als je het geld in een spaarpot stopt, kan je samen met de kinderen een doel bepalen en daar naartoe sparen. Van zodra het bedrag bereikt is, kan je een moment afspreken om te gaan genieten en er naartoe leven.
  Zo gingen wij in de vakantie naar Disneyland zonder dat ik aan het geld hoefde te denken. Genieten, ook nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig was het een heerlijke avond waarop je hebt genoten, en zonder die bon had het 90 euro gekost ;-)

  Zo heeft mijn vriend me vorig jaar mee uit eten genomen op valentijnsdag, omdat het voor hem de eerste keer was dat hij op die dag een relatie had wilde hij iets speciaals doen. Met zo'n bedrag is het ook voor ons voorlopig niet meer, maar het is wel iets waar we nog jaren op kunnen teren: we zijn een keer écht lekker en ontspannen uit eten geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier is het ook eindelijk weer stil na ruim twee weken! Ik vind het heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen