vrijdag 13 april 2012

Besparen op boodschappen

Nadat ik het kleine vriendje naar de peuterspeelzaal bracht, ging ik naar de plaatselijke supermarkt. Het is bij ons een winkel die p.erfekt merken verkoopt. Deze winkel heeft vorig jaar een campagne bedacht om meer biologische produkten te verkopen van het merk bio+. Dit assortiment is absoluut niet vergelijkbaar met het assortiment van bijvoorbeeld de A.ppie of de J.umbo maar de prijzen zijn vrij normaal en omdat ik geen auto bezit en geen rijbewijs, is het voor mij een van de weinige opties. In de zomer fiets ik wel naar een dorp zeven kilometer verderop daar is een s.par en daar zijn soms ook goede aanbiedingen. Mijn geboortestad is ongeveer acht kilometer fietsen en daar zit een k.ruidvat,a.ction,b.lokker en een a.ldi. In een stad vijftien kilometer verderop zit de l..idl. Dat vind ik te ver fietsen met kind achterop dus daar gaan we samen wel eens naar toe. Ik vermoed dat we morgen even gaan. Ik doe een paar boodschappen bijvoorbeeld; het Bio rundergehakt en de roomboter is bij de l.idl op de reclame dan haal ik dat alleen. Ik heb mijzelf afgeleerd om eindeloos door die winkels te sjouwen met de kans dat je toch meer uitgeeft dan je eigenlijk wilt.
Een belangrijke leverancier is de BIO. Boer van eigen erf heet dat. Die bezorgd maandelijks boodschappen die ik via internet heb besteld. Meestal is dat om en de bij de 100 euro.

Vanochtend deed ik de boodschappen bij de plaatselijke supermarkt:

Voor de komende week kocht ik dit:

Roosvicee aardbei 2
Roosvicee bosvruchten
Arla kwark aardbei 2
Kaas
Molkwar Brune koeke (e nummer vrij!)
Pizzabodem mix (lukt me niet met gewoon broodmeel gek he, ik bak de heerlijkste broden maar dit kan ik niet)
halfvolle melk
chocola
halvarine (?!) voor man eet geen roomboter
geraspte kaas voor de pizza
tomatensaus Bio
bio chocopasta
bolletjes voor naar het voetbal
naturel chips
champingnons geen bio (verkopen ze niet)
Wasmiddel
appelsap
totaal 36,05 euro

Ik had veel dingen uitgezocht die op de reclame was de besparing was 4,28.
Morgen halen we 2 dozen melk, voor 2 volle spaarkaarten! Als je een volle spaarkaart inlevert krijg je er anders 2,50 korting op je boodschappen nu heb je een kaart per doos met 8 liter melk.
Dat is een besparing van meer dan vijf euro.
Ik zag ook nog wat anders, het is soms handig om naar het voetbal een pakje mee te nemen. Naar school heb ik altijd kleine s.pa flesjes die ik vul met r.oosvicee voor mee naar school.
Ik dacht er staan nu ook pakjes met originele roosvicee (geen toevoegingen in het schap) Dat was 1,69 per 6 pakjes terwijl een fles r.oosvicee aardbei 2,19 is! Daar kan ik wel 20 flesjes uit maken. Niet gedaan dus. Maar ik zag wel dat de flesjes die ik gebruik minder worden. Ik vraag mijn zusje om petflesjes te bewaren en ik vind ze ook wel eens langs de kant van de weg. Je moet ze dan natuurlijk wel met soda ontsmetten.

Vanmiddag haal ik nog

knoflook
appels
bananen

bij de l.idl

rundergehakt b.io
max havelaar sinaasappelsap
roomboter
soepgroente
friet


bij de plaatselijke supermarkt

2 dozen melk


Wat doe jij om de boodschappen betaalbaar te houden?