vrijdag 13 april 2012

Besparen op boodschappen

Nadat ik het kleine vriendje naar de peuterspeelzaal bracht, ging ik naar de plaatselijke supermarkt. Het is bij ons een winkel die p.erfekt merken verkoopt. Deze winkel heeft vorig jaar een campagne bedacht om meer biologische produkten te verkopen van het merk bio+. Dit assortiment is absoluut niet vergelijkbaar met het assortiment van bijvoorbeeld de A.ppie of de J.umbo maar de prijzen zijn vrij normaal en omdat ik geen auto bezit en geen rijbewijs, is het voor mij een van de weinige opties. In de zomer fiets ik wel naar een dorp zeven kilometer verderop daar is een s.par en daar zijn soms ook goede aanbiedingen. Mijn geboortestad is ongeveer acht kilometer fietsen en daar zit een k.ruidvat,a.ction,b.lokker en een a.ldi. In een stad vijftien kilometer verderop zit de l..idl. Dat vind ik te ver fietsen met kind achterop dus daar gaan we samen wel eens naar toe. Ik vermoed dat we morgen even gaan. Ik doe een paar boodschappen bijvoorbeeld; het Bio rundergehakt en de roomboter is bij de l.idl op de reclame dan haal ik dat alleen. Ik heb mijzelf afgeleerd om eindeloos door die winkels te sjouwen met de kans dat je toch meer uitgeeft dan je eigenlijk wilt.
Een belangrijke leverancier is de BIO. Boer van eigen erf heet dat. Die bezorgd maandelijks boodschappen die ik via internet heb besteld. Meestal is dat om en de bij de 100 euro.

Vanochtend deed ik de boodschappen bij de plaatselijke supermarkt:

Voor de komende week kocht ik dit:

Roosvicee aardbei 2
Roosvicee bosvruchten
Arla kwark aardbei 2
Kaas
Molkwar Brune koeke (e nummer vrij!)
Pizzabodem mix (lukt me niet met gewoon broodmeel gek he, ik bak de heerlijkste broden maar dit kan ik niet)
halfvolle melk
chocola
halvarine (?!) voor man eet geen roomboter
geraspte kaas voor de pizza
tomatensaus Bio
bio chocopasta
bolletjes voor naar het voetbal
naturel chips
champingnons geen bio (verkopen ze niet)
Wasmiddel
appelsap
totaal 36,05 euro

Ik had veel dingen uitgezocht die op de reclame was de besparing was 4,28.
Morgen halen we 2 dozen melk, voor 2 volle spaarkaarten! Als je een volle spaarkaart inlevert krijg je er anders 2,50 korting op je boodschappen nu heb je een kaart per doos met 8 liter melk.
Dat is een besparing van meer dan vijf euro.
Ik zag ook nog wat anders, het is soms handig om naar het voetbal een pakje mee te nemen. Naar school heb ik altijd kleine s.pa flesjes die ik vul met r.oosvicee voor mee naar school.
Ik dacht er staan nu ook pakjes met originele roosvicee (geen toevoegingen in het schap) Dat was 1,69 per 6 pakjes terwijl een fles r.oosvicee aardbei 2,19 is! Daar kan ik wel 20 flesjes uit maken. Niet gedaan dus. Maar ik zag wel dat de flesjes die ik gebruik minder worden. Ik vraag mijn zusje om petflesjes te bewaren en ik vind ze ook wel eens langs de kant van de weg. Je moet ze dan natuurlijk wel met soda ontsmetten.

Vanmiddag haal ik nog

knoflook
appels
bananen

bij de l.idl

rundergehakt b.io
max havelaar sinaasappelsap
roomboter
soepgroente
friet


bij de plaatselijke supermarkt

2 dozen melk


Wat doe jij om de boodschappen betaalbaar te houden?

12 opmerkingen:

 1. Even een tipje. Het hervullen van spaflesjes is erg ongezond, niet alleen vanwege bacterien, maar ook 't plastic is er niet voor gemaakt, daardoor schijdt het stoffen af die schadelijk zijn voor de gezondheid. Een goed anlternatief zijn de klean kanteen flessen, duur in aanschaf, lang plezier!
  Groet Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het vullen van spa flesjes is niet ongezond, het water staat namelijk maanden lang opgeslagen in de plastic flesjes en geeft ook geen chemicaliën af. Wel kan het water minder lekker smaken, dit komt door onze eigen bacteriën, niet direct ongezond gewoon minder lekker. Spoel je flesje uit met een sopje en ze zijn weer als nieuw.

   Verwijderen
 2. Ik koop vooral basisingrediënten en maak daarmee zoveel mogelijk zelf gerechten. Ook koop ik groenten en fruit van het seizoen en probeer ik zo min mogelijk in te slaan vwb snacks en frisdrank. Dat laatste drink ik zelf niet eens, dus dat scheelt ook weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ! keer in de week loop ik verschillende winkels af. Is iets in de reklame en goed houdbaar dan sla ik meteen flink in. Natuurlijk produkten die ik altijd gebruik.
  Alle boodschappen heb ik op een briefje. En natuurlijk Groenten en fruit v.h seizoen.
  Geen kant en klare produkten want die zijn duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een Dopper aangeschaft, plastic drinkflesje dat in 3 delen in de afwasmachine kan. Gebruik Dopper nu al meer dan een jaar en bevalt uitstekend!
  Google maar ´ns op Dopper, Janthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook alle boodschappen binnen. Is wel een eind fietsen naar de Lidl!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jahaa vind ik ook doe ik niet @ spaarmoeder

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ieder mens heeft weer andere boodschappen. Melk is voor kalfjes, wordt hier dus niet gekocht. Roosvicee bevat veel suiker, niet gekocht. Maar wel weer pure sappen, wordt verdund met water. En ik maak zelf ranja van het fruit uit de tuin. Ook brood, koek, cake, jam, alles wat kan maak ik zelf. Die toevoegingen aan levensmiddelen, ik gruw ervan. We hebben in ons dorp net een nieuwe Jumbo. Ik complementeerde de bedrijfsleider en vertelde direct; al is 80% bagger wat er in de schappen staat. "Mevrouw dit is wat de klant wil, maar U hebt wel gelijk. Het is het systeem van vraag en aanbod.
  Heb het goed en een zonnig weekend.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Gerrie de echte roosvicee is in mijn ogen aardig correct. Mijn eigen siroop bevat ook aardig wat suiker (wel een kg) ook wel oersuiker soms of Stevia maar dat is nogal prijzig.
  MElk is inderdaad voor kalfjes maar beter dan cola. En er komen met de bio bezorger ook altijd 4 flessen diksap in verschillende smaken mee.
  Maar mijn grotere kinderen drinken ook graag naast water en thee iets met een smaakje. Ook een goed weekend gewenst!

  @JAnthe Ik zal ook eens op dopper googlen En op dat ding van Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik bezuinig door op te letten wat ik koop, groenten van het seizoen, vlees uit de aanbieding etc. En ik kom graag eind van de dag op de markt, dan koop je veel voor weinig :-)

  En ik sluit me aan bij het hervullen van de flesjes, ik heb ook verschillende keren gelezen dat het ongezond is. Wij hebben hier voor iedereen een navulfles (kids van de Hema, ikzelf van mepal) en die gebruiken we.

  Limonadesiroop ging er hier voorheen ook met grote hoeveelheden doorheen maar daar ben ik mee gestopt vanwege het feit dat er zoveel suiker in zit. Kids drinken nu voornamelijk water, alleen 's middags uit school drinken ze nog limo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik bezoek diverse supermarkten, en kijk van tevoren de folders online door om te zien wat de aanbiedingen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vanmorgen zomaar hier beland en zal zeker wel vaker lezen.
  Ik heb het ontzettende geluk dat er vrij veel verschillende supers vlak in de buurt zitten. Maximaal 10 min fietsen zelfs. Ik maak goed gebruik van de markt voor groente en fruit, wat daar vaak goedkoper is. Daarnaast kijk ik de aanbiedingen elke week en plan daar omheen een menuutje (ook al lukt het me niet altijd me daar aan te houden)
  Ik ben bezig steeds meer en meer zelf te maken.

  BeantwoordenVerwijderen