maandag 23 april 2012

Maandag

Vandaag moet ik een hele boel wassen. Er zijn vier wasmanden met vuile was verzameld.
Gelukkig waren mijn s.ortera bakken van de .i.kea schoon leeg gewassen dus er kan weer gesorteerd worden. Het is alleen jammer dat het hier pijpenstelen regent. Niet buiig zoals voorspeld maar echte harde regen. . Ik kan dan niet de was buiten drogen wat ik het liefst doe. Ik ga niet de droger gebruiken want die wil ik echt verkopen en dan moet ik nu al zonder leren. Vorige week zag ik twee retro wasrekken staan bij de kringloop. Ik hoop dat ik morgen even oppas voor de kleine man vindt, dan zal ik ze op het fietsje halen. Een zet ik dan beneden en een op de zolder. In de winter kan ik ze dan boven gebruiken. Met de twee hangrekjes heb ik dan meters waslijn.

Ik wil vanavond ook verder met de zolder het is echt bijna af! Ik ruik de finish al.
Dan hebben we echt veel opgeruimd en inderdaad het buitenhokje is bijna helemaal vol geplempt ik heb al een foto gemaakt. Maar waar is dat snoerdinges nou toch? Ik ben heus nog wel eens wat kwijt!

Vanochtend kwam mijn oma om koffie te drinken we doen dat bijna iedere week zodat ze ook wat aanspraak heeft. En ik vind het ook erg gezellig. Mijn opa en oma zijn echt arm geweest vroeger en ze heeft het nu nog niet breed. Ze heeft altijd een grote dosis creativiteit aan de dag gelegd om rond te komen. Ze houdt haar hele leven een kasboek bij en ze heeft beloofd dat ik haar kasboeken mag hebben mocht ze ooit overlijden. Tip van haar maak overal potjes voor. Al is het maar een duppie alle beetjes helpen. ze ga ook een tip om vooral te geven aan de collecte of aan anderen of in ieder geval iets voor anderen te doen het maakt je echt een rijker mens!

Over dat rondkomen, ik kwam zaterdag weer achter een echte bespaartip.
Bij ons tuincentrum verkopen ze spotgoedkope groente. Meest uit de regio (behalve de bananen) En veel goedkoper dan bij de groenteman. De man vertelde wat van eigen tuin kwam en dat was echt overweldigend.
Ik zal er vaker groente kopen. 2 kg elstar (onbespoten) voor 2 euro dat is toch een koopje.
En omdat wij hier ook de tering naar de nering moeten zetten ga ik daar maar eens wat vaker heen.
Ik kocht er ook drie grote kruidenplanten voor 3 euro per stuk!

Het kleine vriendje heeft besloten niet meer te gaan slapen vanmiddag dus hij mag kindertijd kijken. Maar ik zal nu toch mijn handen laten wapperen!