maandag 8 mei 2017

Even snel

Even snel vanaf mijn telefoon. Dat wil niet zo goed mijn fotos willen niet laden en typen op zo n klein schermpje is niet fijn. Het goede nieuws is dat mijn laptop is gemaakt. Maar dat nu de oplader kapot is. Uiteindelijk kost het 24 euro om hem weer werkend te krijgen. Dat komt natuurlijk ook omdat mijn man dat kan maken. Haha. Ik ben dus niet bedolven onder de gekregen hydrofiele luiers maar laptoploos en dat isnal vervelend genoeg.

Even een tussenstand van mijn budgetten. Het is mij goed gelukt om van  gemiddeld 90 per week soms wat meer rond te komen. Daar heb ik ook nog wat cadeautjes van gekocht ed. Als ik weer fotos kan uploaden maak ik even fotos van de uitgewerkte budgetten.

Wat was het probleem?
Ik kwam niet meer uit met mijn budgetten. Vooral het algemeen budget vloog uit de bocht. Op zich kan het maar ik spaarde ook niet veel ook niet erg ik heb een goede buffer. Maar de verbouwingen moeten gefinancierd en de scholen en ov van de kinderen gefinancierd. Door beter in te kaarten welke kosten er komen, probeer ik een en ander beter voor te zijn. En de toutjes aantrekken is ook wel weer fijn. Ik kom dan nu rond van €100 per week voor een gezin van vijf. Waarvan 4 boven de 15 jaar. Het NIBUD hanteert voor een gezin van deze samenstelling een hoger bedrag.

Wat voor maatregelen heb ik getroffen?
Kleine maar doeltreffende...
Ik maak een weekmenu  Heel simpel schrapen over de bodem vsn de vriezer en daar mooie gerechten van maken. Ik heb daar massas van gemaakt de laatste weken die ik als lappie het weer doet zal publiceren.

De tussendoortjes zijn zelfgemaakt. 20 mini appelflapjes van roomboter bladerdeeg van de Aldi en gerimpelde appels. Als de over opgewarmt is nog een ponds roombotercake erin met gekregen eitjes. En als laatste frikadel en kaasbroodjes de oven is toch warm. Chips en frisdrank eens per week. Ijsjes van de Lidl in de vakantie en fruit veel fruit. Gevulde koeken van de super vullen de maag van hongerige zoon van 17 niet een banaan, een handje noten en ren stuk roombotercake bij de koffie wel.

Theezakjes hergebruik ik tot drie keer. Meestal rooibos thee van Jacob Hooij. Voor een pot trouwens. Koffie goudmerk van de Aldi. De koffiedrab in de moestuinbak. En het filter uitspoelen en nog eens gebruiken.

Ik doseer het wasmiddel heelbscherp in een bolletje en veel minder dan wordt aangegeven. Eerlijk is eerlijk ik verloor afgelopen jaar mijn scherpte en goot t spul maar in het bakje... ik doe nu erg lang met 1 fles wasmiddel. Ik houd het nu bij hoeveel ik gebruik. Later daar meer over.

De helft minder vlees. Vlees is duur goed vlees helemaal.

Eieren komen van de hobby boer. Voor 1€ minder er gaan 3 dozen per week doorheen.

Vooruit denken, ik moet voor mijn beugel en afspraken bij mijn jongste op school naar de stad daar is een appie en een Aldi. Ik ben met het OV dus ik kan niet heel veel meenemen. Maar ik haal koffie en agevestroop en noten bij de Aldi. Wraps multigrain bij de xenos en let op de stickers. Al koop ik nog steeds geen wereldgerechten voor 50 cent vol met enummmers.. maar wel eens een chipje of pakjes drinken.
Als ik tijd heb check ik de appie op stickers op vlees.

Brood koop ik bij de Aldi of goedkoop bij de supermarkt.

Cadeautjes haal ik met spaarkaarten. Of zie eerdere posten. Het gaat om het gebaar.

Ik struin de folders door op zoek naar goede aanbiedingen van producten die we gebruiken. Dat is basisvoedsel.

Ik draai ieder centje om. Heb ik het echt nodig?

Later meer!