dinsdag 9 mei 2017

Stickers zoeken, einde van het budget, examenstress

Als ik de fotos meteen in mijn blog app maak lukt het me ze te plaatsen. Gistermiddag moest ik weer naar de stad voor een aantal gesprekken. Ik liep langs een nieuwe Toko, naast de Appie. Ik bedacht me niet en besloot binnen te kijken voor kruiden. De kruiden die ik zocht waren er niet. Het was wel goedkoop in ieder geval. Maar geen kruiden gekocht. Ik liep wat door de winkel en zag allerlei soorten honing staan. Natuurlijke bijenhoning.... ik dacht aan de pot van de Traay die bijna leeg was en besloot er een te kopen uit de Toko. 1,50. Toen naar de AH stickers scoren. Op de tweede foto kun je zien dat ik er twee gescoord heb. Vlees met een sticker, weggooien is zonde. Kun je gewoon op de dag nog invriezen. En later uit de vriezer halen.
Bij de Hema kocht ik boerenleverworst op datum en met korting. En gesneden. 
Moederdag komt er ook weer aan. Ik wilde ook dit jaar iets origineels bedenken. Bij de Wibra kocht ik twee bakjes met een hartje in het midden die je met een mooie sluiting kunt afsluiten. Het is om te pimpen, en dat is meteen een leuke activiteit voor jongste na school. Ik kocht er witte en bruine icecubs bij dat is chocolade. En snoepfruit, ook kocht ik bij de xenos voor 50 cent fudge vlinders. Voor in het bakje. Ik heb een gift tas gekocht bij de xenos om mooi in te geven. De totale kosten zijn €7,86 voor twee kadootjes. 
Als verrassing voor grote zoon kocht ik candybars van mars en twix om mee te nemen naar de examens.
Voor hem beginnen die komende donderdag met Nederlands. Heel spannend en hij had afgelopen week zo hard geleerd dat hij er wat doorheen zat. Man heeft hem bemoedigend toegesproken, en dat heeft goed geholpen. Omdat ik vandaag harder moet lopen om mijjn geboemel gisteren in te halen moet ik aan de slag. Ik ben meteen voortvarend aan de slag gegaan. Ons bed afgehaald om half zeven, het zonnetje scheen zo heerlijk de slaapkamer binnen.  Voor negenen was die was alweer klaar en heb ik hem opgehangen, er zit alweer een nieuwe in. Ongelooflijk hoeveel was je hebt met zijn vijven. En ik weet dat het met een vierde kindje een baby nog veel meer gaat worden. Ik ben blij met mijn Miele die we vorig jaar hebben gekocht. En de wind die waait door mijn brabantia droogmolen. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn. 

Nadat ik de was had opgehangen, heb ik de vaatwasser uitgeruimd en een werklijstje gemaakt. De keuken en de koelkast schoonmaken, de frontjes de kamer fijn zuigen en dweilen en misschien vanmiddag nog wat onkruid wieden. Mijn grote project zolder staat on hold. Maar het is het idee om daar morgen mee door te gaan. Ik had de tupperware kannen ook even afgewassen en mat meteen 100 ccm limonade uit en vulde de litermaat met water, goot het over in de kan deed er nog wat water bij. Daarna sloot ik hem af en zette hem onderin de koelkast. De andere kan vulde ik op dezelfde manier maar dan met oranje ranja met het laatste uit het blik. Ik vul daarna het blik weer met water en giet dat bij het restje in de kan. Ranja is dik en er blijft altijd hangen in het blik. Door te doseren, zuiniger ook, zelf de limonade te maken ipv de kinderen zorgt ervoor dat ik met max4 blikken per maand kan. Ze drinken ook veel thee en water. Ik vul de flesjes voor school ook met dit koude mengsel, daarna vullen ze het met water. 

Dochter had een erg goede tip ik mocht het delen. Ze koopt meestal tweedehands schoenen,  zo ook een paar witte nikes, waar ze wat op uitgekeken was. Ze waren ook een beetje goor geworden. Ik heb ze gewassen samen met een paar adidas van oudste in de bakingsoda op 40 graden fijne was. Ze waren weer als nieuw. Dochter ruilde ze met een vriendin tegen een paar Sam Smith adidas waar die andere vriendin op uitgekeken was. Binnenkort organiseert ze een kledingruilparty met haar vriendinnen. 

Dan nog iets met schoenen. Jongste zijn skechers van oktober vorig jaar worden wat slechter. Ik heb seconde lijm bij de x.enos gekocht. Uitgewassen, het klitteband met een harde borstel uitgewreven en de binnenzooltjes geplakt en gewassen. Ze kunnen nog weer even mee.