donderdag 16 maart 2017

voorjaarschoonmaak of nesteldrang?

Allemaal erg bedankt voor de felicitaties, en de berichtjes het doet me erg goed al die gelukswensen.
We hopen dat we in de zomervakantie als alles goed is nog naar Noorwegen kunnen, want daar staat ook een grote doos voor mij klaar. ;-) Noorwegen hadden we al bedacht, alhoewel ik dan wel al ver 'heen'ben. We gaan dan weer naar Valhalla en daar kijk ik het hele jaar al naar uit, dus ik hoop dat het nu ook nog lukt ;-0

Deze week zou je bijna gedacht hebben dat ik nesteldrang heb. Ik denk eigenlijk dat ik meer voorjaarsschoonmaak drang heb overigens.
Zo had ik vanochtend schoon genoeg van de witte hoezen om de bank en besloot ze fijn te wassen
. ik doe ze dan weer nat terug, wel gecentrifugeerd natuurlijk. De ene lading is klaar. Nu zit de algehele hoes in de machine.

Gisteren poetste ik de kamer van de jongste en bedacht dat er best onder zijn stapelbed een ledikantje bij kon. Mocht de kleine een beetje doorgaat slapen natuurlijk. De jongste is zaterdag jarig en krijgt een spelcomputer die plaats gaat krijgen op zijn kamer. Ik kocht een tweedehandse, en vanochtend een tweedehandse tv bij de kringloop voor €7,50 erbij. Hopelijk vind de oudste tijd om het een en ander voor zijn verjaardag aan te sluiten.
Gisteren was het natuurlijk ook de dag om te stemmen, en dat heb ik 's ochtends in de vroegte gedaan. 
De man deed het gisteravond na zijn werk. Er is in dit gezin geen stem verloren gegaan.
Helaas mocht oudste nog niet. Alhoewel hij wel met de scholierenverkiezing mee had gedaan. Hij kruiste hetzelfde hokje aan als ik hierboven.
Gisteren was het ook de dag dat onze dochter 15 werd. Ze kreeg een naaimachine kado ter waarde van €25 van mplts zodat er nog wat budget overbleef. Ze wilde daarvoor graag met mij naar het theater op de dag dat ze vijftien werd. Als verassing gingen we eerst uit eten. Dat vond ze heel leuk. Eens per jaar doen we wat met de kinderen alleen. Dus of man en zoon of zoon en ik, dochter en man nou ja je begrijpt het wel. Het was best wel een greep in mijn algemene budget van de nieuwe maand. Ik zal even kijken hoe ik dat met de lopende zaken recht kan breien. het was voor haar een onvergetelijke verjaardag.

s avonds gingen we met het OV terug, met de bus. Het was een prachtige avond.

Het zou maandag een mooie dag worden, dus ik had al in alle vroegte de bedden afgehaald. Helaas werd het in fryslan mistig. 

Ondertussen lapte ik ramen, verpotte ik de kamerplanten, en poetste de hal weer netjes schoon.
Bovendien heb ik alle spinragen weer verwijderd in de woonkamer. Tenminste dat denk ik ;-)
Zoasl gezegd was gisteren de bovenverdieping aan de beurt. En heb ik veel dingen weggegooid. Er konden vanochtend weer twee tassen met kringloopspullen  Gisteren was het beter weer voor de was.

ik kreeg deze week ook cadeautjes voor de baby... Bovendien kreeg ik een ovale box op wieltjes. Die vind ik makkelijk ;-) Een wit ledikantje, een kinderwagen. (maar ik neem een antieke eentje van marktplaats) Ik kocht jaren 80 baby kleertjes bij de kringloop. Rompertjes en luierpakjes voor €2,50.

Dit weekend vieren we de verjaardagen van de kinderen, ik heb het een beetje verdeeld. De jongste trakteert maandag op school. Dus als ik vandaag de laatste puntjes op de i zet qua schoonmaak kan ik morgen aan de taarten bak en bouillion trekkerij voor de soep.
we low budget natuurlijk. Daar kom ik later op terug hoe ik dat doe.
Nu eerst de hoezen weer om de bank. En de was van de lijn. Het oud papier uit de bak, het gehakt uit de vriezer halen en de bjkeuken een beetje ordenen. Verder kan het hier best mee door al zeg ik het zelf ;-)

Speaking off gehakt. Wij zijn gewone eters een balletje gehakt bijvoorbeeld met aardappels en groente. Toen alles wat ruimer was maakte ik gewoon van een pond gehakt vijf gehaktballen. Maar nu de broekriem strakker moet doe ik het volgende.
Ik ontdooi een pond gehakt en snij het doormidden. De andere helft leg ik in de koelkast. Bij de 250 gram gooi ik tweee verkruimelde beschuiten, een eetlepel gebakken uitjes, 1 eetlepel yoghurt en worchester saus. Soms doe ik ipv yoghurt een eitje maar dat vind ik zo zonde van het ei...
Ik kneed het goed door elkaar en maak er mooie gehaktballen van ik braad ze in wat roomboter. ik koop op woensdag gehakt bij de slager ivm gehaktdag. De gehakt komt van blijde dieren. Ik betaalde gisteren voor 1014 gram €6.62.
Van de andere helft in de koelkast maakte ik een pan spaghetti de volgende dag..