maandag 23 januari 2017

De hoezen weer wit en drukke twee dagen...


Vandaag en morgen heb ik allemaal afspraken buiten de deur, en dan komt er niet zoveel van mijn huishoudelijke plannetjes.
Ik zal blij zijn dat ik een weekje heb dat ik er even lekker tegen aan kan.
Vanmiddag moet ik op de school van jongste zijn voor een gesprek. Morgen naar de mondhygiƫnist en we zijn opgeroepen om op het gemeentehuis te komen om de toekomst van het speciale taxivervoer te bespreken. Ze gaan dit in 2018 opnieuw aanbesteden met de buur gemeenten. Een gemeente heeft opstapplaatsen, dan worden de kinderen van de opstapplaatsen gehaald. Dat heeft heel veel tegenstand opgeleverd bij de ouders en naar mijn mening is dat terecht. Dit gaat over kwetsbare kinderen die gebaat zijn bij structuur en regelmaat.

Ik heb vanochtend de hoezen van de bank gehaald.
 Hier waren de hoezen nog wit ;-0
De witte hoezen waren zo verschrikkelijk smerig. Daarna de was opgevouwen. Nog even de stofzuiger erdoor, en dan hoop ik dat de hoezen weer klaar zijn. Dan het eten voor vanavond klaarmaken, maar misschien heb ik ook nog wel wat restjes in de vriezer. Even kijken ik heb nog twee pizzas/ lasagna en spruitjes met aardappelen. Voor mijzelf kan ik nog een lekkere salade maken. Ik heb ook nog een pan tomatensoep staan, en met wat oud getoast brood kom ik er wel denk ik hoef ik ook niet meer zo te haasten om alles op tijd af te hebben.
Afgelopen zaterdag hebben we een flink gat in het boodschappenbudget geslagen door de voorraden aan te vullen. De kleine vriezer was nagenoeg leeg dus de voorraad vlees is aangevuld veel met 35% korting, als je dat meteen invriest kun je dat lang bewaren. Jongste zoontje spuugt momenteel het volkorenbrood uit en kan alleen nog maar witbrood binnenhouden (autisme dingetje) S ochtends geef ik hem daarom pap, en tussen de middag wit vezelbrood van de L.idl met een krentenbol. Hij kreeg vandaag ook een lekkere banaan mee. De grote kinderen hadden brood en een krentebol en dochter had lekker oude kaas op brood. De kaasboer heeft reststukjes kaas in een grote bak liggen. Zo kon ik boerderijkaas/ oude kaas en belegen kopen voor een aangepaste prijs en heeft iedereen wat hij of zij lekker vind. Als de stukjes niet meer te schaven zijn rasp ik ze op mijn tweedehands rasppaardje van de tuperware en vries het in. Lekker over macaroni oid.
Ik bakte gisteren nog even snel cakjes en stopte er 1 bij de grote kinderen in de lunchbox.
de 14 appelflappen van vrijdag waren er alweer doorheen....

Mooi dan, de koffie is op, we gaan maar weer aan de slag.....


Fijne maandag!