maandag 1 februari 2016

Eetplan+ huishoudschema


 Gezinsleven, eigenaar van het volgende blog: klik maakt iedere week een eetplan of een weekmenu. omdat ik zuinig ben en niets wil weggooien, ben ik er voor deze week ook voor gaan zitten.
Het lijkt me handig om niet iedere dag te hoeven bedenken wat we moeten eten. Nadeel lijkt mij de vastigheid, maar wellicht valt het allemaal mee.
Dit is mijn weekmenu voor deze week:
 Klik op de appel om mijn hanenpoten te lezen ;-)


Ik ben net ook maar even gaan zitten voor een nieuw huishoudschema. Voordat jullie denken dat ik akelig efficiënt ben, dat dus niet. Daarom maak ik iedere dag een todo list en houd ik mij (meestal) aan mijn huishoudschema. Het lijkt wel veel, het lijkt me grappig om het bij te houden. Ik zal daar volgende week mee beginnen. Ik had vorige week het NORO virus opgelopen en heb daardoor de bank gehouden. Ik stuit nu op veel klusjes die zijn blijven liggen, waaronder de was. Geen nood het is deze week weer herfst buiten (tenminste als ik de wind buiten hoor fluiten om het huis) En lekker poetsen binnen is dan een welkome afleiding. Voor mij dan ik houd van poetsen. De andere briefjes bevatten a) extra werk b) de dagelijkse routine

Huishoudschema 2.0
Extra werk

Dagelijkse routine

Het werkt als volgt: Iedere dag doe ik de klussen volgens het huishoudschema, daarbij iedere dag een extra klus, van de extra werk lijst. En de dagelijkse routine is iets wat ik sowieso iedere dag al doe. ;-)
Ik herlees nu het boek de huishoudbijbel die ik ooit kocht bij D.ille en K.amille, daar haal ik weer allerhande tips en tricks over fijn en veilig schoonmaken uit.

Ben jij een schoonmaakfan?