maandag 1 februari 2016

Eetplan+ huishoudschema


 Gezinsleven, eigenaar van het volgende blog: klik maakt iedere week een eetplan of een weekmenu. omdat ik zuinig ben en niets wil weggooien, ben ik er voor deze week ook voor gaan zitten.
Het lijkt me handig om niet iedere dag te hoeven bedenken wat we moeten eten. Nadeel lijkt mij de vastigheid, maar wellicht valt het allemaal mee.
Dit is mijn weekmenu voor deze week:
 Klik op de appel om mijn hanenpoten te lezen ;-)


Ik ben net ook maar even gaan zitten voor een nieuw huishoudschema. Voordat jullie denken dat ik akelig efficiënt ben, dat dus niet. Daarom maak ik iedere dag een todo list en houd ik mij (meestal) aan mijn huishoudschema. Het lijkt wel veel, het lijkt me grappig om het bij te houden. Ik zal daar volgende week mee beginnen. Ik had vorige week het NORO virus opgelopen en heb daardoor de bank gehouden. Ik stuit nu op veel klusjes die zijn blijven liggen, waaronder de was. Geen nood het is deze week weer herfst buiten (tenminste als ik de wind buiten hoor fluiten om het huis) En lekker poetsen binnen is dan een welkome afleiding. Voor mij dan ik houd van poetsen. De andere briefjes bevatten a) extra werk b) de dagelijkse routine

Huishoudschema 2.0
Extra werk

Dagelijkse routine

Het werkt als volgt: Iedere dag doe ik de klussen volgens het huishoudschema, daarbij iedere dag een extra klus, van de extra werk lijst. En de dagelijkse routine is iets wat ik sowieso iedere dag al doe. ;-)
Ik herlees nu het boek de huishoudbijbel die ik ooit kocht bij D.ille en K.amille, daar haal ik weer allerhande tips en tricks over fijn en veilig schoonmaken uit.

Ben jij een schoonmaakfan?

14 opmerkingen:

 1. Oeps weet iemand hoe ik de afbeeldingen kan draaien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wou net zeggen: je man :D

   Verwijderen
  2. Je mail komt d'r aan kreeg echt op mijn kop van A ;-)

   Verwijderen
  3. Dat ik nog niet gemaild had, was er al heel lang mee bezig;-) Dikke kus

   Verwijderen
 2. He, wat leuk dat linkje! Dank je wel! Fijn dat je weer beter bent en succes met je extra klusjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker, zeker, je moet je bron altijd melden ;-)

   Verwijderen
 3. Grappig! Ik heb ook een schoonmaakschema (een excelschema met weeknummers) dat ik uitprint en daar op afstreep wat ik heb gedaan. Zo weet ik wat blijft liggen en wat nog niet zo nodig hoeft. De standaard dingen worden uiteraard netjes wekelijks gedaan. Ideaal voor een chaoot zoals ik.

  En ja, ik ben ook fan van weekmenu's. zo wordt voorkomen dat ik goed eten weggooi en ik hoef niet elke dag weer na te denken wat we nu weer zullen eten. Ik vind het ideaal.

  Leuk tafelkleed heb je trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij bent efficiënter dan ik hoor, het weekplan werkte hier ook prima!

   Verwijderen
 4. Maareh, ik houd wel en niet van schoonmaken. Daarom doe ik het altijd maandag na de tweede kop koffie. Altijd? Ja, altijd. Vind het heerlijk als het weer gedaan is en om het te doen vind ik ook niet heel erg omdat het altijd wel netjes en bijgehouden is, maar om nu te zeggen dat 't mijn hobby is... neuh. Daarna lekker anderhalf uur met de baby uit wandelen is dat dan weer wel en daar heb ik gelukkig tijd voor met een makkelijk huis :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo n huis als die van jullie is mijn streven en eigenlijk gaat het best goed hoor:-)

   Verwijderen
 5. Ik ben wel een schoonmaakfan maar heb net als jij een vaste richtlijn. Wel heb ik dingen af geleerd of op een andere manier bekijken. Zo zou ik nooit alle bedden gelijk in 1x verschonen, het is maar wat je gewend bent. Het handige van vaste routine is dat je als het uitkomt rustig eens een dag kunt overslaan.
  Een eetplan heb ik eigenlijk nooit, doe 1 keer per week boodschappen en zorg dan dat ik ook wat in de vriezer heb zodat ik niet voor ieder wissewasje naar de winkel hoef.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat is beter inderdaad er is geen betere raad dan voorraad vind ik.

   Verwijderen
 6. Ik houd wel van een netjes en schoon en opgeruimd huis. Als je ziek bent blijven dingen inderdaad al snel liggen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen