vrijdag 16 oktober 2015

Het boeddha beeld en ophitserij

Dit gaat even niet over consuminderen of zaken die daar mee samen hangen. U bent gewaarschuwd. Bovendien kan niemand die ik ken, menen te weten over wie het gaat in onderstaand stukje want het zijn drie mensen in één.

Er staat een Boeddha in haar huis, een grote. Als ik beter kijk zie ik er nog één in lotus houding in de hoek bij de plant.
Er hangen ook van die bordjes van home en home sweet home achtige spreuken.
Ze is ziek, meerdere dingen maar ze is afgekeurd en kan niet werken. Ze pakt thuis haar leventje weer op. Ze houdt van dieren, gezelligheid en ook van roken.
Ze is erg actief op facebook, over hoe ze zich voelt of wat ze gaat doen. Ze post van alles.
En, al is het bijna natuurlijk, is ze boos en angstig over de vluchtelingen die dit land overspoelen. Die alles over gaan nemen waar wij zo hard voor hebben gewerkt ;-)
Dat er mensen zijn waaronder zij, die niets bij de gemeente gedaan krijgen, en dat er veel mensen zijn die naar de voedselbank moeten omdat ze te weinig leefgeld krijgen om van te leven.
Het is ook echt heel erg dat de ouderen in verpleeghuizen niet naar de wc worden gebracht en wegkwijnen, de mensen die dit land hebben opgebouwd. Nee, dan die vluchtelingen die krijgen 4000 euro per maand! En ze hangen een verschrikkelijk geloof aan. Dat is niet eerlijk. En je weet niet wat je krijg hé het zijn vaak terroristen.
Ze post ook dingen op facebook van de site ik stem PVV of zoiets. Het gesprek gaat door, haar auto moet gekeurd, hoop dat er niet te veel mee is geen geld voor onderhoud en onderdelen.
Mijn blik gaat naar de boeddha in de hoek, hij straalt rust uit. En dan zie ik het helder, het lijkt één groot Action boeddhabeeld. Je ziet een symbool van verdraagzaamheid en mededogen. Het is maar retoriek een lege huls een opvulling van je huis. Het betekent niets omdat het alleen als opvulling dient, de werkelijke waarheid of betekenis achter het beeld blijft onopgemerkt.
Dit gaat niet over de discussie of je wel of niet hoger opgeleid bent, belezen of niet, nuance kunt scheppen in een stroom van informatie. Dit gaat over het willen begrijpen van een Boeddha of het willen begrijpen van de betekenis van de vlucht van miljoenen mensen. Door onbevooroordeeld informatie op te nemen en daar dan iets van te vinden, of niet natuurlijk.

Ik geloof erg in KARMA