donderdag 8 oktober 2015

Kijk eens wat vaker in de spiegel van de kapper

Eerder droeg ik mijn haar altijd lang en was ik dus in jaren niet meer naar de kapper geweest. Dat scheelde natuurlijk ook een boel geld. nu heb ik gekozen voor een boblijntje, erg leuk. We zijn er erg opgesteld dat de kinderen er een beetje netjes uitzien. Zo mag oudste zoon niet van ons met de joggingbroek naar school.
Zoon 1 gaat eens in de zes weken naar de kapper, en dochter eens in de drie maanden. Dan wordt het in een kittig modelletje geknipt.
Tegenwoordig wil ze het ook graag verven.
Zoontje 3 gaat eens in de twee maanden. En man ook.
Het verven van dochter deed ikzelf, dan kocht ik haarverf bij de D.A voor 1+1, er gaan twee flesjes doorheen. Ik kocht ook ooit correcte bio, maar toen kon ik helemaal een kapitaal afrekenen.
Zo kwam het, dat wij best een boel geld moesten betalen voor de kapper.
Zoon 1 eens in de 6 weken €16,75, ook voor man was het die prijs en. Totdat ik bij een kapster met de kapsalon in de garage terechtkwam. 
Ik betaal nu voor de oudsten 12,50 per keer (zelfs met het kittig model van dochter) en voor zoontje 10€ Dochters haar is laatst ook door haar geverfd en toen moest ik €27,50 betalen. (Knippen en verven)
Ik bespaar maar liefst €4,25 per keer per persoon. Met dezelfde kwaliteit en zelfs nog beter vinden wij ;-). 

Ik betaalde voor alleen het haar knippen bij de oude kapper gemiddeld zo'n €45 per maand en voor haarverf per maand ongeveer €10 Dat is €55 per maand. (Gemiddeld want we gaan zoals gezegd eens in de twee maanden naar de kapper, oudste wat vaker)
Nu betaal ik €30 exclusief verven dat is nog €7,50 per maand is €37,50. 
Een besparing van €17,50

Hoe hebben jullie de kapperszaken geregeld?

NB in mijn kasboek is er niet een apart budget te vinden voor de kapper, omdat alles rechtstreeks naar de spaarrekening gaat. Zie ook hier


6 opmerkingen:

 1. Ik heb een vriendin die ons thuis komt knippen. Ik zelf laat me maar 2x per jaar knippen, manlief en zoontje zo eens in de 3 maanden. Meestal laten we het wat langer groeien en gaan dan weer voor een kort koppie. Verven doe ik niet meer. Dus hier vallen de kosten gelukkig mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn vriendin is kapster maar ik heb haar nog nooit gevraagd. Al jaren knip ik mijn eigen haar en van de man al zolang we getrouwd zijn, meer dan 40 jaar. Onze zoon tot een jaar of 12 daarna wou hij naar de kapper. Oké was ook prima.
  Mooie dochter hebben jullie. Staat haar heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn zoons hebben lang haar en mijn dochters laten het lang groeien. Dus de kapperskosten zijn hier laag. Ze gaan denk ik zo'n 3 keer per jaar naar de kapper.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook hoge kapperskosten maar wij zijn erg tevreden. Zoon en man eens per 6 weken 20.50 pp. Ik elke 11 weken en dochter een 3 keer per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De kids 1X per zes weken, de man nu ook. Samen voor €32,50. Ik hoef helaas even niet meer geknipt :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik betaal ongeveer 15 euro per jaar aan de kapper. Ga namelijk zo eens per jaar, maximaal. en het krullenkopje knip ik gewoon zelf!

  BeantwoordenVerwijderen