zondag 3 mei 2015

De tuin

De week voordat de mei vakantie zou gaan beginnen heb ik iedere middag een poosje in de tuin gewerkt. Het plan was eigenlijk dat de voortuin op de schop zou gaan. Ik heb daar een grote order met een forsythia en een sering en daarbij een joekel van een conifeer. Die conifeer is niet echt mooi meer, maar hij houdt pottenkijkers op een afstand, en breekt de forse zonkracht in de zomer. Want de voorkant van ons huis staat op het zuiden.
Bovendien woekert er een of andere vervelende struik door de border heen. Mijn plan was om de voortuin leeg te laten trekken en plantenbedden aan te leggen, met daarin meer ruimte voor een moestuin. De offertes die ik opvroeg logen er niet om. Het was ontzettend prijzig. Bovendien heb mijn portemonnee op slot, vandaar dat ik maar besloten heb om zelf eerst maar iets aan die tuin te gaan doen. En ben eens flink gaan snoeien. Ik heb een aalbes gekocht die ik in het midden heb gezet. Mijn oog viel op een jonagold appelboom bij de plaatselijke w.elkoop. Te duur. Maar ik zag de bloesem al verdorren. Ik zal deze week nog eens kijken, misschien is hij wel afgeprijsd ;-) Net als bij mijn andere vondst...  en klik! Die violen staan er trouwens nog prachtig bij...
Maar goed iedere dag een beetje tuinieren en het begint er steeds beter uit te zien. En vandaag bood mijn moeder aan om een dagje te helpen, erg fijn. Ik heb wel al alle onkruid eruit en heb bijenmengsel gestrooid. Ik hoop dat er wat bloemetjes omhoogkomen. Dat vind ik leuk van die vrolijke bloemetjes er tussen. Ik heb ook nog maagdenpalm voor de bodembedekking, vrouwenmantel, zenegroen, en koekoeksbloem gekocht die plantjes waren vijftig cent per stuk langs de weg. Als het klaar is zal ik met mijn dochter haar fototoestel een foto maken.
Ik had echt spierpijn na al dat tuinieren. Op een of andere manier gebruik je je lijf dan toch anders. ;-)

En vandaag regent het gelukkig want zaaisels hebben water nodig!