zondag 25 augustus 2013

Weekend

Afgelopen vrijdag zou het nog een warme dag worden, vandaar dat ik had bedacht om nog even lekker te gaan zwemmen in het IJsselmeer met de basisschool kinderen.
Mijn twee vriendinnen gingen ook mee met hun kinderen. We hadden afgesproken dat we de kinderen zouden verzamelen om half vier bij school en meteen naar het strand zouden gaan.
Ik nam koffie, ontbijtkoek, chips, rozijnen en lollies mee. Mijn vriendinnen hadden ook allemaal wat mee.
We hebben een heerlijke nazomer middag beleefd op het strand. Lekker gezwommen, gekletst en koffie gedronken. Voor mij is zoiets onbetaalbaar. Met lieve mensen die je inspireren een lekker middagje doorbrengen heerlijk. Voor mijn consumindertijd was ik meteen naar de afhaalchinees gefietst. Maar ik had nu bloemkool, aardappelen en vlees van te voren gekookt. Ik hoefde het alleen nog maar op te warmen.
Zaterdagochtend zijn we naar onze oudste geweest die weer moest voetballen na de zomerstop. Hij deed het ondanks de lange stop fantastisch goed. Het was wel jammer dat zijn voetbalschoenen te klein waren .Ze komen en gaan de kosten posten ;-(
Daarna zijn we naar een stad in de buurt gereden want de man moest iets hebben voor zijn hobby. Daarna ben ik naar de a.ldi gegaan. Daar krijgen ze ook een steeds groter assortiment biologische producten. Mamma natuur noemen ze dat daar. De sap vinden wij hier erg lekker en de gehakt is maar 3 euro per bakje. Dat moet wel gekruid anders is het niet echt heel lekker ;-)
S middags luierden we nog wat in huis en ik haalde bij de hobbytuinier 3 zakken bietjes voor 2 euro, en 2 zakken boontjes voor 2 euro. Die blancheer ik en stop ze in de vriezer.

Nog een lekker appeltaartje van gekregen appels gebakken voor het weekend.
En daarna eigengemaakt FRIETJES met roerbak groenten mjummie. Daarna fietsten we nog een rondje dorp. Het is ontzettend jammer dat mijn achterband lek ging ;-(

Op zondag na onze wekelijkse brunch, gingen we naar een strandje waar niet veel mensen zwemmen in dit geval niemand. Het is prachtig schoon en  heerlijk fris water. We hebben een prachtige nazomerdag met de kids gehad.

Maar nu heb ik echt zin in de herfst!


Ik houd van de herfst de striemende regen tegen mijn kop, keiharde wind. En gezellig met mijn lief met ene boek op de bank. Het is altijd mijn favoriete jaargetijde geweest.

8 opmerkingen:

 1. De herfst is mooi maar mag het nog even wachten............

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van mij mag de herfst ook komen hoor ;) En de winter ook!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geef mij maar de lente, met het vooruitzicht van de zomer. Dat zijn mijn favoriete maanden. Maar na de zomer ben ik altijd blij als het herfst wordt want dat betekent dan weer rust en meer gezinstijd, minder afspraken buitenshuis en de regelmaat van het schooljaar dat hier altijd in september start...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een geweldig tevreden mens ben je toch, heerlijk, geniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb genoten van je zomerverhaal! Maar ik herken ook je zin in de herfst. Dat is altijd zo gezellig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou wat mij betreft blijft 't nazomeren tot januari ;), 'k hou niet van herfst, gelukkig lijkt 't nog wel een heule week goed te blijven,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen