woensdag 24 oktober 2012

Kleding kopen met een klein budget

Vandaag was het mamma en dochter dag. Dochter had in april voor het laatst sandalen en een of ander hip tuinbroekje gekregen en dat was het wel. Ze krijgt enorm veel kleding en als ik eerlijk ben was alleen een echt warme jas erbij noodzakelijk. Ze heeft leren laarzen van een goed stevig merk. Die ik met vijftig procent korting kocht bij de plaatselijke schoenen boer. Een doekje met vet erover en ze zijn weer als nieuw. Maar soms als je een tiener bent wil je ook wel eens een echt hip kledingstuk erbij. Zoals in haar geval een zwart rokje met een maillot en schoenen met een heel erg klein sleehakje... We verkochten een paar van haar paardenspullen. Dat was vijftien euro.
En haar budget was net als haar broer in het kwartaal honderd euro. 115 euro. En zelf had ik vijftig euro om voor mijzelf te besteden. Dat wil zeggen wat warme maillot voor de winter. De andere vijftig euro was voor dingen van het lijstje... Met dingen die op zijn en nodig als Q10 en baking soda.
En natuurlijk lekker samen eten daar, want als we zoiets een keer per jaar doen dan hoort dat er ook bij. Ik nam ook nog de boekenbonnen die ik had gekregen voor mijn verjaardag mee.

De dochter kocht een fantastische winterjack die ook gebruikt wordt voor het skieen. En volgens dochter enorm geschikt was voor fietsen in de wind en schaatsen:)
Voor de rest kocht ze inderdaad het rokje, de maillot en de schoenen. Plus nog veel meer totdat alles op de cent nauwkeurig op was. Ik kocht voor mijzelf nog ene rok en maillot en het kookboek koken zonder pakjes en zakjes. En daar ga ik nu met een kop koffie maar eens lekker mee op de bank zitten..
4 opmerkingen:

 1. Wat leuk zo'n moeder dochter dagje.......gezellig. Lees nu hiernaast dat je ook uit een 5 koppig gezin komt net als ik met 2 puubsters en een kleuter....;)
  Is dat ook meteen de titel van het boek.....?
  Enne....de moeite waard.....?

  Fijne avond

  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo gezellig, zo'n moeder-dochterdag, had 'k gisteren ook met 't meisje,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik gebruik alles wat ik krijg, behalve wat de zoon echt niet graag ziet. Voor de meiden doe ikzelf die eerste schifting, maar meestal gebruik ik wel alles. Dan zoek ik nog tweedehands bij en wat dan nog ontbreekt koop ik nieuw in de winkel. Ook bij gelegenheid zou ik wel al eens wat nieuw kopen. En voor mezelf in alle eerlijkheid koop ik altijd nieuw, op hetgene wat ik krijg na. Ik moet kleding kunnen passen en tweedehandswinkels zijn er in deze boerenstreek niet (meer), op de kringloop na maar die in onze stad heeft bijna kleding. Ach, ik draag alles echt af, ik heb nog altijd stukken die mijn moeder voor me kocht, kan je nagaan, ik woon al van in 1999 niet meer thuis

  BeantwoordenVerwijderen