dinsdag 16 oktober 2012

Consuminderen gaat met schokjes

Volgens mij bestaat het niet dat je meteen een bespaar goeroe bent.
Ik heb mijn hele leven niet duur gedaan, maar de laatste paar jaren kan ik pas echt zeggen dat ik grip heb op de zaak. Dat gaat bij ons wel met schokjes. Want als ik alleen maar een heel basis salaris die alleen de vaste lasten dekken kan betalen dan kan ik niet veel sparen en ook niet extra aflossen op ons doorlopend verdriet..
Dat de crisis ook bij ons heeft toegeslagen daar heb ik wel eerder over geschreven.
We hebben toen een aantal maatregelen genomen. Maar we hebben nu besloten om nog wat rigoureuzer te werk te gaan. Ik snoei enorm in de verzekeringen.. En in goed overleg gaat de arbeidongeschiktheidsverzekering eruit. Voor de niet ondernemers onder ons dat is een ontzettend dure verzekering waar in ons geval mijn man ook bij een aantal dingen wordt uitgesloten.
Als we bedenken wat we hadden kunnen bufferen met dat geld dan wordt ik er ziek van...
ook kleine verzekeringen kan in gesnoeid.
En dan nog een grote kostenpost het kantoor. We gaan iets kleiner maar ook veel goedkoper huren.
Al deze besparingen leveren ons bijna duizend euro op.
Nou dat is wel iets om even je best voor te doen.

Ieder dubbeltje wordt hier twee keer omgedraaid. Maar toch maak ik nog wel fouten, waarom heb ik nog steeds een abonnement op een thuiszorg instelling? We hebben geen weegschaal voor de baby meer nodig. En we hebben zelf krukken aangeschaft. omdat manlief vaker op krukken liep.
Dan kan toch die 17 euro weer bespaard worden. (per jaar)

De extra inkomsten gaan ook wel goed. thuisafgehaald loopt in deze buurt helemaal niet.
Heeft iemand hier ervaring mee? En om daar extra mee te verdienen vind ik ook zo wat.
Wij zijn wel blij dat we voor bijna honderd euro hebben verkocht op marktplaats, dat gaat dan weer in de pret pot.

Ik werk tegenwoordig met echte lege honing potten. Met daarop zakgeld, boodschappen, kapper en pret. Dat werkt bij ons heel goed.
En nu aan de boerenkool met worst, Bio en uit de streek de maaltijd kost me 2,50...


Vinden jullie ook dat besparen met schokjes gaat?

10 opmerkingen:

 1. Dat is het altijd met verzekeringen he. Maar stel dat je hem wel nodig had gehad...

  Och, het geld is weg en blijft weg en als er een ding -naast het verspillen- zonde is, is het wel bedenken hoe veel je ervan op allerlei manieren ''door de plee gespoeld'' hebt en hoe zonde dat is. Maar je krijgt het er nooit mee terug...

  Eet ze voor straks!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. thuis afgehaald loopt hier ook niet.
  Heb een paar keer wat aangeboden maar helaas.
  En dat terwijl ik echt in de grote stad woont.
  Helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tuurlijk gaat het met kleine schokjes... maar vele kleine schokjes maken 1 grote!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik probeer er een vloeiende stijgende lijn in te krijgen, maar soms zijn er onverwachte dingen of tegenvallers en dat kan behoorlijk schokken hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat sites als dat werken als je jezelf enorm promoot. Alsnog best wel werk dus.

  maar in 1 keer heel zuinig zijn kan niet volgens mij. Ik ben ook bezig met alles uitzoeken voor marktplaats en rommelmarkt, maar €100 haal ik meestal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig! Ik las laatst wat positiefs over thuisafgehaald.nl, maar vooralsnog zie ik het zelf niet zo zitten. Ik heb niet het idee dat het echt veel (geld) oplevert, terwijl je er wel best wat tijd in moet steken. Dan steek ik dat liever in werk waar ik duidelijker voor betaald krijg of mee bespaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk, echte honingpotten! Moet gelijk aan Winnie de Poeh denken. Probeer zelf ook altijd wel een beetje op mijn geld te letten, maar er zijn altijd dingen die ik op dat moment niet kan laten (vooral even snel wat eten halen in plaats van zelf koken, slecht!)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeker weten! Ik probeer steeds meer zelf te maken en als bijv. de koekjes op zijn en ik heb geen tijd, dan maar geen koekje. We leren het nog wel, vast ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook bij ons gaat het schoksgewijs, soms komen er gewoon dingen tussen door die je moet betalen of doen .En dan slaat dat een behoorlijk gat in je budget en sommige verzekeringen kan je niet van buiten of op bezuinigen. Maar als je dan ondanks alles toch kan sparen, ben je apetrots op jezelf :) en geniet het hele gezin mee in de vreugde.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. HIer krijg je door lid te zijn van de thuiszorginstelling 10% korting op de zorgpremie. Kost minder dan het oplevert.

  BeantwoordenVerwijderen