donderdag 5 juli 2012

Besparen Kadootjes en kringloop

In ons dorp zijn wij gezegend met een hele grote kringloopwinkel. Het wordt geheel gedraaid door vrijwilligers. Momenteel worden nu meer dingen geprijsd dan voor heen maar nog steeds kan ik voor een klein prijsje spullen kopen. Dat zijn meestal dingen die ik nodig heb.
Soms zijn het dingen die ik mooi vind. Ik ben namelijk helemaal verliefd op het zeventiger jaren  servies, borden, koektrommels en vouwstoelen.
Maar de spullen die ik er koop zijn meestal van praktische aard. Spullen die ik nodig had en kocht bij de kringloop zijn bijvoorbeeld.
borden, bekers, glazen, lepeltjes, vaas, rugzak, schoenen, kaplaarzen, regenjas, strijkijzer, wasrekje, boeken , kinderspeelgoed en keukenartikelen.
Waar je ook in kan bedrijven is het scoren van goede en mooie kadootjes. Ik heb er een speciale plank voor zelfs. Zo vind ik er heel vaak nog nieuwe mandjes of bakjes


Deze vaasjes kocht ik voor niet meer dan vijftig cent voor twee vaasjes.

(Hoe kan ik die foto draaien?)

De vaasjes vulde ik met potgrond en blauwe druifjes. Ik neem altijd meer dan voldoende folie mee om de vaasjes mooi in te pakken.

Kadootjes tips

 • Als de hema uitverkoop heeft koop ik vaak wat meer kinderkadootjes in, of kaarsen of andere kado waardige kadootjes. Bij een hema waar ik wel eens kom staan twee bakken in het midden waar je voor een goede kleinere prijs nog mooie kadootjes kan kopen
 • Spreek met vrienden en kennisen een kado stop af.
 • Geef iets eigengemaakts een appeltaart, een fles vlierbloesem of jam.
 • Een bon met een dienst er op aangeboden. Oppassen een lekker diner maken voor iemand


Kadootjes bij de kringloop of van marktplaats

 • Bij de boekwinkel in ons dorp zijn soms boeken voor een habbekrats te koop ik heb daar nu twee van op voorraad liggen. een kookboek en een literaire roman.
 • Bij de kringloop vind ik ook vaak fotolijstjes met de folie er nog omheen. Print een foto uit van de kinderen en doe hem in een gloednieuw lijstje! Je kunt er ook een mooie kaart of plaatje uit een tijdschrift in doen
 • Ken iemand zijn smaak! Een vriendin vindt retro ook helemaal te gek. Ik kocht een foute vaas en stopte er een boeketje uit mijn wilde tuin erin. Ze was erg blij ermee!
 • Knutsels van kinderen zijn bij opa s en oma s favoriet!
 • Ik kocht via marktplaats een aantal haarspeldjes en elastiekjes voor een habbekrats setjes een stuk of vijftien. het viel in de smaak
 • De A.ction is een lastige winkel gezien consuminderprincipes maar met een lijstje en goede wil kom je een eind. De D.ove, f.a en andere merken kosten er bijna niets en je kan er een leuk setje van maken. Ik koop er ook washandjes waar ik zelf een applicatie op naai, mijn moeder borduurde ze wel.
 • Keer op keer scharrel ik op rommelmarkten mooie bierglazen bijelkaar. Een mooi biertje erbij en een zakje borrelnootjes een kado voor een prikkie!
 • Als de fairtrade wijn in de reclame is koop ik een aantal flessen in. Het is en blijft een leuk kado vooral met een zelfbeschilderd glas erbij!
 • Spaar zegels! Je kunt fantastische kado s bij volle zegelboekjes krijgen. Voor mijn neefje had ik voor vier kaarten duplo gekocht in het echt is dat een bedrag van twintig euro!
 • Maak mobiles van oude doppen, geef tomatenplanten in een olijf blik, knip een oude shopper doormidden en doe er aardbeienplantjes in
 • Koop een aardappelmand en kweek er kruiden in
 • neem een groentekratje mee en zet er bloempotjes met ingezaaide potjes in. (Ik kreeg het dit weekend van mijn zusje)
 • Organiseer een High Tea voor vriendinnen!
Pakpapier en frutsels en strikjes!

Spaar al het pakpapier en folie wat je krijgt zorgvuldig op het is altijd weer te gebruiken.
(En oei wat staat het leuk in die oude mand die je eigenlijk weg wilde doen omdat er een gat in zat...)
Lintjes en strikjes kun je voordeling bij bovenstaande foute winkel kopen.
Geen pakpapier bij de hand? Gebruik een stuk behang en laat de kinderen het verven!

Dit zijn tips die ikzelf heb geprobeerd. Ik zal er een apart tablad van maken in de toekomst

Heb jij nog goede tips?6 opmerkingen:

 1. Echt fijn, zo'n grote kringloopwinkel! En leuke kadotips!

  Ik maak wel eens zelf likeur, bijv. koffielikeur of limoncello. In een leuk karafje schenken en evt. aanvullen met een glaasje, of een pak koek of olijven.

  Kruiden in bulk kopen en kleine potjes vullen met leuke kruiden. Strikje erom & klaar.

  Voor mijn neefje hadden we potjes beschilderd en daarin potloden en wasco van ikea gedaan. Zag er heel leuk uit, alleen vergaten we het waardoor we ons (lees: ik, me) toch nog genoodzaakt voelden snel bij de hema een kadootje te halen.

  Een kadostop vind ik wel zo'n goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kringloop kadootjes zijn vaak erg leuk. Het kost me hier regelmatig wat moeite om leuke dingen te vinden. Maar ideeën heb ik vaak wel. Zoonlief maakt geen verschil tussen oude of nieuwe boeken. Als hij ze maar nog niet heeft en ze leuk vind. Zo ligt er dus altijd een stapeltje boeken in de kast, die voor hem leuk zijn.
  Nu moet ik actief nadenken over een kadootje voor m'n moeder, die binnenkort jarig is (die ook geen onderscheid maakt tussen nieuw en tweedehands, als het maar leuk is)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een goede lijst met tips! Ik ben ook dol op kringloopwinkels, vanwege de prijzen. Hoewel die de laatste tijd soms wel wat hoger zijn… : (

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kwam al doende gisteren nog op een aantal dingen die ik doe:

  Soms krijgen de kinderen kleine kadootjes zoals een stuiterbal oid. Die stop ik eerst vaak in de rommel la (wie heeft er niet een) Na verloop van tijd ruim ik die op en dan stop ik ze in een grote lege augurkenpot. Om kado te geven oid.

  Monsters bewaar ik ook altijd die geef ik wel eens leuk ingepakt met douchefris van de a.ction of ook wel zelfgemaakte douchegel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Vlierbloesem,

  Ik ben van het programma EditieNL van RTL4. Wij maken vrijdag een onderwerp over hoe je op een zo voordelig mogelijke manier Sinterklaaskado kan kopen en/of zelf maken.

  Is het misschien mogelijk om u morgen voor camera te mogen interviewen en u te laten vertellen over de tips? Ik denk dat onze kijkers dit heel handig vinden.

  Zou u mij willen mailen op iwan.zeinstra@rtl.nl of bellen op nummer 035-7113109?
  Dank alvast!

  Mvg,
  Iwan Zeinstra
  EditieNL (RTL4)

  BeantwoordenVerwijderen