vrijdag 28 juli 2017

Opruimen en opknappen het word nog wat!

Eindelijk zijn de belastingpapieren ingevuld door de boekhouder die we nog hadden uit de tijd van het eigen bedrijf. We krijgen bijna 1200 euro terug. Het is een fijn potje, en ook goed dat we de buffer weer wat kunnen aanvullen over een week of 12?. Manlief heeft al een week vakantie, zoon en dochter zijn volop aan het werk. Vakantie kunnen we het niet noemen want we zijn druk bezig met opknappen, verbouwen en slaapkamers verbouwen. Later zal ik wat foto's spammen. Alles hebben we heel low budget gehouden. Afgelopen zaterdag had mijn dochter een babyshower voor mij georganiseerd, dat was een erg grote verassing. Ze had het heel low budget gedaan, ze had mij op de mouw gespeld dat ze een hightea voor haar vriendinnetjes ging organiseren. Ze vroeg mij te helpen. Ik had allerlei chocola bij de Wibra gekocht, kleine koekjes, pindarotsjes afgeprijsd naar de helft.
Ze had mijn vriendinnen uitgenodigd dus een klein groepje.

Zo langzamerhand maken we alles klaar voor de komst van de baby. Alles gaat zeker nog voorspoedig, maar ik merk dat met al de werkzaamheden van verhuizen van de kinderen en opruimen en schoonmaken ik toch wel sneller moe ben. Dochter is nu nog aan het werk maar is uitgenodigd om met haar vriendin op vakantie te gaan. Ze gaat dus vanavond twee weken weg, ze gaat naar het kleine kamertje en krijgt een nieuw bed. Een hoogslaper met een bureau die mijn man maakt. Ze heeft haar eigen bed nog voor een tientje kunnen verkopen. Wat ze bij haar potje voor de vakantie heeft kunnen doen.
Het hout voor het bed was goedkoop, goedkoper dan de hoogslapers met bureau van marktplaats.
En nu krijgt ze iets unieks wat ook in de kleine ruimte tussen de kast en de verwarming past en waaraan ze kan studeren. Haar brocante makeuptafeltje /meubeltjes heeft ze net verkocht op marktplaats. Zo proberen we wat te besparen en tegelijkertijd ook wat duurzaams te maken en te kopen. Zoals schilderstape en sausbakjes kunnen prima bij de Action gekocht worden, maar voor muurverf en glasvliesbehang betalen we liever wat meer en dan geldt ook er zijn heel veel acties..., zodat we er langer mee kunnen. Later volgen foto's.

Het voelt heel goed dat we zo veel hebben opgeruimd, mijn man krijgt ook echt het opruim virus te pakken. Weg is weg en less is more.

Voor nu heb ik de kamer weer opgeruimd, nog even stofzuigen een pizza maken en wat pannekoeken, en vanavond de grote dochter wegbrengen. Druk dagje maar ook weer fijn.
Later meer!